Robert Rath

STORR | Robert Rath

Website: www.storr.nl

STORR

Scheidingswanden voor trailers. De charme van voor een niche produceren tref je aan bij STORR. Dit bedrijf produceert scheidingswanden voor trailers. Die wanden zijn nodig, omdat dan diepvries en gekoelde producten in één rit vervoerd kunnen worden. Daardoor zijn minder transportbewegingen nodig, dat is goedkoper en vermindert de uitstoot van CO2. Ook bij halfvolle ladingen hoeft niet de hele trailer gekoeld te worden wat 40% brandstofbesparing oplevert.

Belangrijk is wel dat de scheidingswanden voor diepvries min 20 graden garanderen en voor gekoelde producten plus zes graden. STORR maakt deze wanden en behoort tot de vier producenten in de wereld die dit kunnen.

De heer Rath is directeur/eigenaar van het bedrijf en is al jaren actief in de transportwereld. Aanvankelijk in een bedrijf dat zich richtte op het vastzetten van goederen tijdens het transport. Daar ontdekte hij de voordelen van de scheidingswanden. Eerst heeft hij zich daarin gespecialiseerd binnen het bedrijf, in 2005 is hij voor zichzelf begonnen.

STORR telt tien medewerkers, is in Apeldoorn en Stadtlohn (Duitsland) gevestigd en heeft een omzet van één tot twee miljoen euro. Tot de klanten van het bedrijf behoren MacDonald’s, Albert Heijn, Sligro, HANOS, maar ook carrosseriebouwers en zelfs de VN. Want de wanden zijn ook nodig in containers met voedsel voor militairen die op missie gaan naar oorlogsgebieden.

Van de totale productie gaat 50% naar het buitenland, waaronder Duitsland, Zwitserland, België, Frankrijk en de VS. In Nederland is het gewenste marktaandeel bereikt, ook omdat de scheidingswanden in aanmerking komen voor de Energie-aftrek regeling, wat aanschaf een stuk interessanter maakt.

Wat de export betreft verwacht Rath dat deze zal groeien tot zo’n 70% van de omzet. Over de export naar de VS is Rath misschien wel het meest tevreden. “Op een beurs in de VS werd ik aangeschoten door een bedrijf met de vraag of wij een bepaalde toepassing konden leveren, die in de VS niet voor handen was. Die toepassing leverden we niet, maar konden we wel maken. Nu gaan er containers vol van deze producten naar klanten in de VS.”

Jaarlijks worden zo’n 1.200 trucks van scheidingswanden voorzien en dit aantal stijgt elk jaar. Rath: “de transporteurs, maar vooral ook de chauffeurs zijn onze beste ambassadeurs. Via mond-op-mondreclame groeit de omzet gestaag door.

Exportlanden: Europa, USA