Vincent de Graaf

Refurn | Vincent de Graaf

Website: www.refurnbv.nl

Refurn

Refurn BV is een initiatief vanuit Weee Nederland, dat zich inzet voor inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. Directeur Vincent de Graaf: ‘Naast het invullen van wettelijke verplichtingen voor producenten zijn innovatie, educatie, CO2 neutrale inzameling en een sociale en circulaire economie belangrijke kernpunten.”. Refurn is ontstaan in 2016 en het team van Refurn is in die tijd gegroeid tot bijna 30 medewerkers. REFURN maakt werk van zijn MVO-beleid, door arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Het duurzame alternatief: een nieuw leven voor de cv-ketel en het zonnepaneel!

REFURN zamelt oude cv-ketels, onderdelen en EPS (piepschuim) in en reviseert bruikbare onderdelen. Naast cv-ketels worden ook zonnepanelen ingezameld en weer bruikbaar gemaakt. De missie is het verwerken van deze afvalstroom op een duurzaam en maatschappelijk verantwoorde manier uit te voeren. Refurn is gevestigd in het pand van Het Nederlands e-waste centrum in Apeldoorn. Het e-waste centrum is Weeelabex gecertificeerd en verwerkt de ingezamelde cv-ketels. Het Weeelabex certificaat is een kwaliteitsstandaard voor het verwerken van e-wast. Het stelt milieu en Arbo eisen aan het verwerken van oude cv-ketels en zonnepanelen. Tevens is het wettelijk verplicht gecertificeerd te zijn om oude cv-ketels te mogen demonteren. De onderdelen zijn zo goed als nieuw! 

Installatietechniek

In de installatietechniek worden regelmatig onderdelen en cv-ketels vervangen. De onderdelen worden vaak via het grofvuil afgevoerd en de cv-ketels vinden via de oud ijzerhandelaar hun weg naar verwerking. Hierdoor gaan bruikbare en te reviserende onderdelen verloren. Door afgedankte onderdelen en oude cv-ketels aan REFURN te leveren, wordt hier verandering in gebracht. Refurn geeft een vergoeding voor de geleverde materialen, stelt inzamelmiddelen ter beschikking en verwerkt deze afvalstroom op een milieuvriendelijke wijze.

Daarnaast zamelt Refurn defecte brander automaten, ventilatoren, driewegmotoren en cartridges in. Nadat de onderdelen gereviseerd en gecontroleerd zijn, worden ze weer aangeboden aan de installatie branche. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan nieuwe onderdelen, zodat installatiebedrijven en haar klanten daarvan kunnen profiteren.

Brede klantenkring

In Nederland heeft Refurn inmiddels een mooie klantenkring opgebouwd en door goede ervaringen met de door Refurn geleverde producten wordt die klantenkring breder en breder. Inmiddels bestaat er vanuit het buitenland ook belangstelling voor Refurn en wordt met veel plezier en de juiste papieren geleverd aan een prachtig installatie bedrijf in Oekraïne. De verwachting is dat de klantenkring ook in het buitenland snel zal gaan groeien, met name in Oost Europa.

Exportland: Oekraïne