Marieke op de Weegh & Jan-Willem Vos

RCT Gelderland | Marieke op de Weegh & Jan-Willem Vos

Website: www.rctgelderland.nl

RCT Gelderland

Stimuleert innovatie

Sinds 2016 opereert in heel Gelderland de stichting RCT Gelderland, wat staat voor Regionale Centra voor Technologie Gelderland. Het is een provinciale stichting gerund door ondernemers uit heel Gelderland en gefund door de provincie Gelderland. De ondernemers hebben zeven innovatiemakelaars aangesteld die in alle Gelderse regio’s actief zijn. Hun opdracht is om de maakindustrie te ondersteunen in de transitie naar duurzaam en slim werken en produceren.

Vanuit RCT Gelderland werken Marieke op de Weegh en Jan-Willem Vos in de Regio Stedendriehoek. Zij richten zich vooral op maak- en IT-bedrijven. Ze bezoeken deze bedrijven en gaan met hun (innovatie)vragen aan de slag, door ze te verbinden met andere bedrijven of kennisinstellingen. Daarnaast organiseren de innovatiemakelaars bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en denken ze mee over de financiering van innovatieprojecten.

In het afgelopen jaar hebben de beide innovatiemakelaars meegewerkt aan ‘Made in Apeldoorn’. Een gedeelte van de ongeveer tweehonderd bedrijven zijn door de innovatiemakelaars geïnterviewd. De redenen liggen voor de hand. Bij exporterende bedrijven kunnen vragen leven, waarop bedrijven of kennisinstellingen uit ons netwerk een antwoord hebben. Het makelen en schakelen tussen het vragende bedrijf en een ander bedrijf is dan mogelijk. Vergroting van ons netwerk is altijd goed, daar kunnen andere bedrijven nu of later weer van profiteren.