Marco Schimmel

Pop-up Toilet Company | Marco Schimmel

Website: www.popuptoilet.nl

Pop-up Toilet Company

Marco Schimmel verhuurde al tien jaar lang mobiele toiletvoorzieningen voor evenementen toen de gemeente Apeldoorn in 1999 vroeg om een permanente oplossing voor weekendplaatsingen van mobiele toiletunits in het uitgaansgebied. De oplossing werd de zelfontwikkelde verzinkbare urilift, een uniek product van de Pop-up Toilet Company. Het is het enige bedrijf ter wereld dat dergelijke systemen ontwerpt, bouwt en dankzij patenten exclusief levert.

Internationale pers

Marco Schimmel herinnert zich de lancering van de eerste urilift in Apeldoorn nog goed: “Binnen twee dagen dook de hele nationale en internationale pers erop. Zo kreeg ik van iemand de tip om de Sunday Times te kopen. Het bleek dat hierin bijna een hele pagina aan ons product en de pilot in Apeldoorn gewijd was. Sindsdien gaat het hard’.

Totaalconcept

Pop-Up Toilet Company heeft inmiddels ruim 250 uriliften geleverd aan gemeenten in binnen- en buitenland. Naast uriliften worden ook andere openbare toiletsystemen geleverd. De uriliften zijn te zien in verschillende steden zoals Keulen, Londen, Parijs, Genk, Belfast, Amsterdam, Göteborg, Perth en dichter bij huis in Zutphen, Deventer en uiteraard Apeldoorn. Ongeveer 50% van de omzet komt uit het buitenland. Dit zal naar verwachting in de toekomst sterk stijgen. Uit veel landen waaronder Canada, de USA en het Midden-Oosten komen ook aanvragen. De speciaal ontwikkelde vrouwenurinoir trekt ook vele belangstelling.

Marco: ‘We kijken zorgvuldig naar de aanvragen want we leveren niet alleen de urinoirs, maar doen ook het onderhoud en de schoonmaak. Europa kunnen we vanuit Apeldoorn bedienen. Voor verder weg zoeken we partners die dit goed kunnen. Zodra we daar vertrouwen in hebben kunnen we de nieuwe aanvragen in behandeling nemen. We doen het maar op één manier en dat is wanneer de onze kwaliteit gegarandeerd is”.

Naast verdere groei in de uriliften en openbare toiletvoorzieningen, verwacht Marco ook flink te groeien in het segment evenementen. De mobiele toiletvoorzieningen hiervoor zijn al bijna 25 jaar hetzelfde. Pop-up Toilet Company heeft een uitschuifbare mobiele toiletunit ontworpen dat o.a. 80% besparing op transportkosten oplevert en snel op en af te bouwen is.

Pop-Up Toilet Company verwacht voor de toekomst een verdere groei.  De focus ligt op verdichting van de verkopen in bestaande landen en om entree te maken in Zuid-Europese landen. Ook zal naar verwachting het personeelsbestand van nu zeventien medewerkers doorgroeien.

Exportlanden: België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië.