Han Brocken

Ohmann Leather | Han Brocken

Website: http://www.ohmannleather.com/

Ohmann Leather

In 1934 startte de heer Ohmann een bedrijf dat schoenmakerijen in Noord-Brabant van leder voorzag. De heer Ohmann overleed in de Tweede Wereldoorlog en zijn enige medewerker bracht het bedrijf naar het midden van het land, om precies te zijn naar Apeldoorn. Met zijn kleinzoon spreken we over de ontwikkeling van Ohmann Leer. Het bedrijf is marktleider op het gebied van levering van leer voor het midden en hogere segment van de markt. Bij Ohmann werken negen medewerkers.

Schoenmakerijen worden niet langer beleverd door Ohmann Leer. Het bedrijf bedient vandaag de dag twee markten: aan de ene kant zijn dat meubelproducerende en – herstellende bedrijven, aan de andere kant zijn dat de creatieve interieurspecialisten en - architecten. Het leer is afkomstig van rundvee uit Europa en Zuid-Amerika en wordt gelooid in Duitsland. De voorraden liggen in Apeldoorn ruim op voorraad zodat er snel geleverd kan worden. Op jaarbasis wordt zo’n 100.000 meter geleverd in binnen- en buitenland. In Amsterdam heeft Ohmann een architectenshowroom met partners ingericht, de vele mooie en bijzondere toepassingen van leer zijn daar te zien en vooral te beleven.

De toepassingen gaan verder dan sec de meubelindustrie. Tegenwoordig zijn er ook leren vloeren en worden trappen met leer bekleed. Een nieuw product is de “leather wall”, een muur met vlakken van leer bekleed. Hiervoor bestaat veel vraag vanuit de horeca en ook de particulier. Bijzonder is dat hiervoor een bijzondere leersoort wordt gebruikt dat in meer dan 50 kleuren te verkrijgen is.

Daarnaast is Ohmann betrokken bij de inrichting van treinen, schepen en treinen. Bijzonder te vermelden is dat de treinstellen van de NS en andere buitenlandse treinmaatschappijen met Ohmann leer bekleed zijn. Ook zijn voor diverse vliegtuigmaatschappijen diverse vliegtuigen bekleed.

Ohmann Leer exporteert op dit moment 40% van de omzet naar Duitsland, België, Noord-Frankrijk, Zwitserland, Scandinavië, Australië en Londen. In de toekomst verwacht managing director Han Brocken meer te exporteren naar Oost-Europa, omdat zich daar een markt aan het ontwikkelen is. Een eerste beginnende export naar Polen is inmiddels gestart.

Exportlanden: Duitsland, België, Noord-Frankrijk, Zwitserland, Scandinavië, Polen, Australië en Engeland