Mark Wolffenbuttel

OVSoftware | Mark Wolffenbuttel

Website: www.ovsoftware.nl

OVSoftware

OVSoftware is opgericht door de familie Oude Velthuis in 1972. Het familiebedrijf met de tweede generatie Oude Velthuis aan het roer is één van de eerste softwarebedrijven in Oost Nederland. OVSoftware is gegroeid naar een groep van bedrijven waar in totaal bijna 200 professionals werken. Naast Apeldoorn werken zij op de vestigingen in Enschede, Den Haag, Raalte, Amersfoort en Munster (Duitsland).

Onderscheidend vermogen   

OVSoftware is ijzersterk in het ontwerpen, maken en beheren van maatwerk software voor het bedrijfsleven en de overheid. Als full service ICT-dienstverlener is OVSoftware gespecialiseerd in het ontwikkelen van softwaresystemen met behulp van de Java en/of .NET technologie. Daarin opereert OVSoftware in de top van de markt.

Voor saladeproducent Johma is AI ingezet om beter in te spelen op het bestelgedrag van klanten op onverwachte momenten. Dit door verschillende historische data bijeen te brengen en in combinatie met publieke data zoals het weer een AI model te laten voorspellen wanneer het eerste BBQ weekend zal zijn. Het model heeft geresulteerd in gerichtere productie wat lijdt tot uiteindelijk minder kort houdbare producten die worden weggegooid. Over de grens in Duitsland is OVSoftware al 25 jaar bekend en helpen we inmiddels ook klanten in België. Voor het Belgische bedrijf Descroes dat zeecontainers in de grote havens ontgast en ontsmet is het plannings- en certificeringsproces verbeterd. De snelheid is verhoogd en administratieve last verlaagd. Het greenfield project draaide al na 6 maanden in productie! De medewerkers van OVSoftware zijn hoog opgeleid en gaan geen uitdaging uit de weg. “We leveren altijd een oplossing, hoe complex soms ook. We stoppen pas zodra onze klanten in hun markten excelleren met behulp van onze inbreng, zegt directeur Mark Wolffenbuttel”.

Eigen spin-off bedrijven in de groep

Door de continue focus op innovatie zijn in de loop van de jaren veel slimme oplossingen voor specifieke branches ontworpen. Om focus te houden zijn hiervoor eigen spin-off bedrijven opgezet die deel uitmaken van de groep bedrijven. Docdynamic biedt advies op gebied van document management oplossingen. RGB+ brengt sinds 1999 softwareoplossingen op de markt voor de transport- en logistiekbranche. Simacan ontwikkelt producten waarbij realtime verkeersinformatie in primaire bedrijfsprocessen wordt geïntegreerd waardoor deze ruimtelijke data (locatie, verkeer, logistiek)  beter bruikbaar is.

Toekomst

Voor de komende vijf jaar verwacht OVSoftware in omvang te verdubbelen. Groei zal voornamelijk komen uit het verder vermarkten van bestaande en nieuwe innovaties.

Exportlanden: Duitsland, België