Gert van den Brink

Mytri | Gert van den Brink

Website: www.mytri.nl

Mytri

De oorsprong van Mytri, nu een prachtig bedrijf, dat precisie instrumenten vervaardigt met als basis graniet, ligt al in 1957. In die tijd was het een handelsfirma, die ondermeer handelde in gloeilampen voor kermissen. In die hoedanigheid kwam de toenmalige eigenaar, de heer Nijhuis, regelmatig bij Philips in Eindhoven over de vloer. Daar kwam hij in aanraking met geometrische meetmiddelen en zag daar ook voor het eerst een granieten plaat, een zogenaamd eikblokje, afkomstig uit Duitsland. Niet verkrijgbaar van een Nederlands bedrijf werd hij uitgedaagd om dit ook te kunnen fabriceren. Met veel lef nam hij die uitdaging aan en het lukte om op basis van de vlakke granieten plaat een zeer nauwkeurig blijvend (dankzij de eigenschappen van het graniet) meetinstrument te maken. De basis voor het huidige bedrijf!

Precisie meetapparatuur

De huidige directeur / eigenaar, Gert van den Brink, komt in 1990 in dienst van het bedrijf en neemt het in 2011 van de toenmalige eigenaar over. Mytri fabriceert precisie granieten vlakplaten, rondloop controleapparaten, meetbalken en parallellinialen, winkelhaken, alsmede basiscomponenten voor verscheidene meetmachines. En dit alles binnen elke meetbare nauwkeurigheid. De technische leiding van dit mooie bedrijf baseert haar kennis op tenminste 35 jaar ervaring met precisie graniet.

Naast meetapparatuur worden de laatste jaren ook steeds meer precisie onderdelen voor machinebouw bij het bedrijf in Apeldoorn gefabriceerd. Denk daarbij aan bewerkte granieten onderdelen voor freesmachines en optische meetapparatuur.

Een breed klantenpakket

Mytri levert in binnen- en buitenland aan een divers pallet klanten. Denk hierbij aan de machine industrie, spuitgiet bedrijven, vervaardigers van foliën, de specifiek grafische machine industrie en vele anderen. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in kleinere formaten, maar werkt in een aantal gevallen graag samen met een collega bedrijf in Duitsland, zodat het gehele pakket altijd geleverd kan worden. Daarbij zijn betrouwbaarheid in kwaliteit maar ook in levertijd en service voor Mytri van het grootste belang.

Internationaal

Al vele jaren exporteert Mytri haar speciale meetinstrumenten en overige producten aan bedrijven naar vele landen. Het bedrijf heeft een groot netwerk opgebouwd, dat zorgvuldig wordt onderhouden! Van groot beland om continuïteit te garanderen. Daarnaast is aanwezigheid op de belangrijkste internationale vakbeurzen natuurlijk van belang.

Exportlanden: Duitsland, Belgie, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en in wat mindere mate Denemarken, VK, Tsjechië en Polen.