Fred Brouwer

Mulder Connect | Fred Brouwer

Website: www.mulderconnect.nl

Mulder Connect

In 1925 richtte Bart Mulder Elektrotechnisch Bureau A.M Mulder op. Hij zag welke belangrijke rol elektriciteit in de samenleving zou gaan spelen en maakte er zijn werk van. De tweede generatie Mulder voegde Brandmeldingen als bedrijfsactiviteit toe. De derde generatie Pieter Mulder ging , in samenwerking met IT-specialist Fred Brouwer, het onderdeel Mulder Connect uitbreiden. Alles bij elkaar werken bij de Mulder Systems 75 medewerkers in de sectoren elektrotechniek, beveiliging, duurzaam, bedrijfstelecommunicatie, data-infra en IT.

Mulder Connect Sports 

Dit is het jongste bedrijfsonderdeel en tegelijkertijd ook het meest internationale. Een bestaand softwarepakket waarmee koeien in een weiland gevolgd konden worden, werd omgebouwd tot een product waarmee (top)sporters op een speelveld gevolgd kunnen worden: Inmotio.  Het meet de ZXY positie en hartslag van de sporters in combinatie met snelheid en afgelegde meters. Het systeem kan ook de bal in het spel volgen en blikvelden van spelers nabootsen. Dit gecombineerd levert een schat aan data op die voor medici en coaches zeer interessant is.

Op nationaal niveau mag Mulder Connect Sports al gerenommeerde sportorganisaties  tot zijn klanten rekenen. Zonder volledig te zijn noemen wij Ajax, Feyenoord, PSV, KNVB en NOC*NSF. Ook in het buitenland is het bijzondere product van Mulder opgevallen. Clubs als AC Milan, Bayern München, Paris SG, Arsenal, Manchester United, FC Basel, Everton en Brondby Kopenhagen  maken hier ook gebruik van. Een bijzonder project was het volledig met Inmotio inrichten van het nationale sportcentrum van Aspire in Qatar”.

Inrichten (voetbal)stadions 

In een joint venture met het bedrijf Game On is een bijzonder cameraprojectieproduct ontwikkeld. Zonder camera’s boven het veld (in veel stadions verboden) kan toch projectie van boven gerealiseerd worden. Wedstrijden en trainingen kunnen zo effectief geëvalueerd worden, zeker  in combinatie met Inmotio.  Directeur Fred Brouwer: “We hebben de traingingscomplexen van Everton, de KNVB en de Belgische voetbalbond ermee ingericht en meer zullen volgen.

Fred geeft aan dat het project technisch gezien aan de top zit: “Onze concurrentie is nog lang niet zo ver. Dit geeft ons een voorsprong, die we nu nog verder aan het uitbouwen zijn.  Het mooie is dat het product ook is doorontwikkeld naar een toepassing voor scouting van jong talent en beter onderhoud van sportvelden. Van ons cameraproject verwachten wij veel in de nabije toekomst, er liggen grote kansen in het buitenland”. 

Exportlanden: Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België, Zwitserland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Qatar