Erik van den Brink

Moekotte | Erik van den Brink

Website: www.moekotte.nl

Moekotte

De Moekotte engineering en installatiegroep vindt haar oorsprong in Enschede en is in het jaar 1966 opgericht door de heer H.R. Moekotte. Inmiddels is de Moekotte Groep, met vestigingen in Enschede, Hengelo, Apeldoorn, Veendam en Münster (Dl) een grote speler op het gebied van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, industriële automatisering en panelen- en modulenbouw. Moekotte benadert de markt vanuit de divisies Water & Infra, Industrie, Gebouwen en Energie. Tot haar klantenkring behoren vooraanstaande bedrijven in een breed scala van industrieën: van milieu en maritiem tot chemie, van papier tot food en pharma, van machinebouw tot waterschappen en utiliteit. Bij Moekotte werken circa 250 professionals.

De bedrijfsactiviteiten van Moekotte vallen ruwweg uiteen in drie elkaar opvolgende processen: engineering, installatie en onderhoud & beheer. Familiebedrijf Moekotte zit dicht op haar klanten en gaat voor lange termijnrelaties. Mede daardoor zijn medewerkers uitstekend op de hoogte van de klant, zijn proces en bijbehorende behoeften. Dit vergemakkelijkt de communicatie, zorgt voor korte doorlooptijden en voor ‘partnership’. Bijzonder is ook de Duitse vestiging in Münster, van waaruit technische professionals werken om BASF Coatings en andere maakbedrijven in die regio te bedienen.

De kracht van Moekotte is dat veel disciplines onder één dak worden aangeboden. Werktuigbouw, elektrotechniek en procesbesturing gaan hand in hand. Dat maakt uitvoering door Moekotte aantrekkelijk. Veel bestaande klanten van Moekotte zitten in het Noorden en Oosten van het land. In Twente ligt de nadruk op de industrie (food, machinebouw & logistiek) voor zowel de gebouw-gebonden installaties als de procesinstallaties. Moekotte is er trots op langdurig partner van bekende bedrijven als bijvoorbeeld Grolsch, Bolletje, Vredestein en Panasonic te zijn.

Vanuit de Apeldoornse vestiging worden klanten in Midden Nederland bediend en ligt de focus naast industrie ook op het water & infra. Commercieel manager van deze vestiging Erik van den Brink: “vanuit onze vestiging in Apeldoorn werken we ook veel voor waterschappen en drinkwaterbedrijven. Voor zowel deze klantengroep als voor industriële klanten is duurzaam werken al lange tijd een aandachtspunt geweest binnen Moekotte. We zetten hierin nieuwe stappen met engineering, installatie en onderhoud & beheer van (proces)installaties die bijdragen aan een meer duurzame en circulaire wereld”.

Moekotte heeft de ambitie om de werkzaamheden ook buiten de bestaande regio’s verder uit te breiden.

Exportland: West-Europa