Peter Koperdraad

Merida | Peter Koperdraad

Website: www.merida.nl

Merida

Merida Benelux is in 1997 opgericht door Peter Koperdraad. Het bedrijf is een belangrijke partner van moederbedrijf Merida-Bikes Taiwan, zeker omdat het actief is in belangrijke fietslanden.

Merida-oprichter Ike Tseng (1932-2012) was een visionair en een man met eergevoel. Op een rondreis door de Verenigde Staten in de jaren 70 van de vorige eeuw zag hij aan de deur van een fietsenwinkel een bordje hangen waarop stond dat fietsen uit Taiwan vanwege de slechte kwaliteit in principe niet ter reparatie konden worden aangeboden. Toen hij dat las, begon er iets te borrelen. Kort daarna, in september 1972, opende de eerste fabriek van Merida Industry Co. Ltd. in Yuanlin (Taiwan) zijn deuren. De naam ‘Merida‘ werd door de man wiens levensmotto was “move with passion and courage“, niet toevallig gekozen. De drie lettergrepen “Me-Ri-Da‘ betekenen vrij vertaald "de intentie om alleen mooie en hoogwaardige producten te maken waarmee iedereen op een zo prettig mogelijke manier zijn bestemming bereiken."

Ondertussen worden er jaarlijks zo'n 1,5 miljoen hoogwaardige fietsen van topkwaliteit met de naam Merida op het frame geproduceerd en mede door de inspanning van Ike Tseng is Taiwan uitgegroeid tot wereldleider op het gebied van fietstechnologie.

German engineering and design

De R&D afdeling van Merida is gevestigd in Magstadt, onder de rook van Stuttgart. Hier wordt met de bekende Duitse gründlichkeit door hoogopgeleide technici continu gewerkt aan de volgende generatie Merida fietsen.  Dankzij het eigen moderne testlab, een uitgebreide werkplaats en de nauwe samenwerking met professionele atleten kunnen nieuwe designs grondig en tot de limiet worden getest. Op deze manier is het team constant bezig met het verfijnen van bestaande concepten en het ontwikkelen van nieuwe designs.

Experience centre in Apeldoorn

Peter Koperdraad is trots op het Merida Experience Center in Apeldoorn! In die ruime showroom staat het grootste gedeelte van de collectie overzichtelijk gepresenteerd. Gelukkig blijft het niet alleen maar bij kijken. Het is namelijk ook mogelijk – of zelfs de bedoeling – dat de fiets eens echt aan de tand gevoeld gaat worden. Door de unieke ligging aan de rand van de Veluwe is het Merida Experience Center de perfecte uitvalsbasis voor een uitdagende testrit.

Benelux

Het bedrijf is actief in Nederland, Belgie en Luxemburg. Belgie en Luxemburg worden door een aparte sales en service dienst bediend.