Luuk Zegers

Loparex | Luuk Zegers

Website: www.loparex.com

Loparex

Het bedrijf is eigendom van private equity huis Pamplona Capital Management en produceert release liners. Deze release liners worden gebruikt als achterkant voor zelfklevende materialen zoals tape, pleisters en etiketten. Het met siliconen bewerkte papier kent vele toepassingen in talloze sectoren, zoals de medische markt (medische pleisters, transdermale toepassingen), de grafische markt (bestickering op bussen en treinen, carwrapping), de tape-industrie (elektronica bijvoorbeeld mobiele telefoons), composieten (in onder meer de vliegtuigindustrie).

Loparex levert voornamelijk aan klanten in Europa. Naast de vestiging in Apeldoorn heeft Loparex ook een vestiging in Forchheim, Duitsland. Gezamenlijk wordt er opgetrokken om de Europese release liner markt te bedienen. Andere productielocaties van de Loparex Groep (USA, India en China) richten zich op de andere werelddelen. In Apeldoorn doen dit ze vanuit de locatie waar Van Gelder Papier was gevestigd, waar Loparex ook ooit onderdeel van uitmaakte. De klanten van Loparex zijn divers. Van familiebedrijven die snel bediend willen worden tot grote multinationals, waar processen veel complexer kunnen verlopen. Snel kunnen inspelen op deze vragen vereist parallel kunnen werken. Niet stap voor stap, maar starten met de productie, terwijl je de afspraken nog afrondt.

De klanten zitten voor bijna 100% in het buitenland en dan vooral in West-Europa. In totaal betekent dit een omzet van circa 70 miljoen euro, waar 135 medewerkers zich dagelijks 24/7 gezamenlijk voor inspannen. De concurrentie is stevig, en daarom is het belangrijk om onderscheidend te zijn. Flexibiliteit en responsiveness zijn hierbij cruciaal. De focus op het buitenland is verklaarbaar. In bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zit vanouds een stevige maakindustrie, daar is veel vraag naar release liners. Dan ligt export voor de hand.

De ambitie van Loparex is erop gericht om te blijven groeien als exporterend bedrijf in de regio Europa. Om deze groei-ambitie te ondersteunen, heeft Loparex recent geïnvesteerd in extrusie capaciteit. Middels deze investering, welke in 2021 in gebruik is genomen, kan Loparex blijven doorgroeien en klanten zullen profiteren van een betere service, in de vorm van flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid.

Loparex heeft veel expertise in eigen huis en bovendien wordt er kennis en ervaring uitgewisseld met collega’s van onze zusterbedrijven wereldwijd. Zo kunnen we snel reageren op vragen van klanten en mede daardoor ook blijven groeien. Loparex is altijd op zoek naar goede mensen, en momenteel worden er operators gezocht (Vapro A gediplomeerd).

 Exportlanden: Europa met focus op West-Europa