Erik Linthorst | Matthijs de Pater | Gertjan Linthorst | Gijs Linthorst

Linthorst Techniek | Erik Linthorst | Matthijs de Pater | Gertjan Linthorst | Gijs Linthorst

Website: www.linthorsttechniek.nl

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek: snelgroeiende totaal-installateur. Veertig jaar geleden is Linthorst Installatietechniek gestart als installatiebedrijf gericht op verduurzaming. Destijds, midden in de oliecrisis begon het besef te komen dat fossiele brandstof eindig is en Linthorst kwam met oplossingen. Inmiddels heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot totaal-installateur en is hiermee ook actief in alle facetten van de elektrotechniek, zoals verlichting, beveiliging en brandmelding. De keuze voor deze ontwikkeling hangt nauw samen met de vraag vanuit de markt: voor een opdrachtgever is het veel prettiger om de gehele opdracht aan één bedrijf te geven, ook omdat dit veel efficiënter werkt.

Linthorst Techniek is actief in de utiliteit (nieuwbouw, renovatie), waaronder kantoren, recreatie (hotels en zwembaden) en de zorg (verpleeghuizen en ziekenhuizen). Innovatieve verduurzaming en complexe integrale kennisintensieve projecten blijven een groot onderscheidend vermogen van het bedrijf en Linthorst is dan ook met name actief aan de bovenkant van de markt in ‘design & built’ opdrachten. Linthorst heeft ook zijn eigen innovatie afdeling, die continue werkt aan het ontwerp van eigen producten.

“We halen vrijwel al onze klanten Van het Gas Af en realiseren een All Electric alternatief”, stelt Carlos Fischer, marketing manager van Linthorst Techniek. In totaal werken er zo’n 350 medewerkers aan deze projecten en is Linthorst landelijk actief. Voor vrijwel alle medewerkers is Apeldoorn de standplaats. Met elkaar genereren zij nu een omzet van zo’n 50 miljoen euro per jaar, volgend jaar zal dat vermoedelijk meer zijn, want het bedrijf kent een groei van zo’n 15 tot 20% per jaar.

Vrijwel de gehele omzet wordt gerealiseerd binnen Nederland. Toch heeft Linthorst Techniek ook een GMBH (BV) in Kleve. Dit is niet helemaal voor niets. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf via hun netwerk ook opdrachten in Duitsland uitgevoerd, zoals de nieuwbouw van een hotel en verduurzamingsprojecten, waarbij restwarmte wordt gebruikt om de kantoren te verwarmen. Het is dan ook niet uit te sluiten dat deze buitenlandse activiteiten een verdere vlucht zullen nemen.

Exportlanden: Duitsland