Jan den Bouwmeester

LEM Holland | Jan den Bouwmeester

Website: www.lemholland.nl

LEM Holland

Het bedrijf is in 2010 opgericht door Ted-Jan Jaspers en Jan den Bouwmeester. Beiden beschikken over meer dan 25 jaar ervaring met professionele wasmachines. Dit zijn vaak wasstraten van tien meter of langer waarop grootschalig wordt gewassen, gemangeld, gedroogd en gevouwen. Het specialisme van het bedrijf is revisie van bestaande wasmachines opdat ze weer een lang leven mee kunnen.

Het nieuwe pand aan de Weegschaalstraat biedt ruim 1.500 m² aan bedrijfsoppervlakte en is helemaal ingericht met moderne apparatuur en gereedschappen. Van daaruit wordt wereldwijd tweede hands machines ingekocht gereviseerd en turn key on site bedrijfsklaar opgeleverd. Onderhoud, reparatie en service wordt ook vanuit Apeldoorn wereldwijd aangestuurd en uitgevoerd met 'Nederlandse' precisie en planning.

All over the world

De expertise van LEM Holland is relatief zeldzaam in de wereld. Reden waarom ze veel gevraagd zijn uit alle delen van de wereld. Jan: “overal waar grootschalig gewassen moet worden, vind je onze machines. Dit varieert van wasserijen, grote hotels, ziekenhuizen tot cruiseschepen aan toe. Elke ingekochte machine wordt door ons team helemaal uit elkaar gehaald, gereviseerd en vervolgens weer opgebouwd. De prijs van een gereviseerde machine is vaak de helft van de nieuwe machine, terwijl wij ook garantie bieden op de machine. Onze goede naam in de branche maakt dat we aanvragen krijgen uit de hele wereld. Op jaarbasis doen we zo’n 50 tot 80 revisies van klein tot groot”.

Soms zitten daar bijzondere projecten bij. Zo zijn diverse van de grootste hotels ter wereld in Las Vegas klant van LEM Holland. Ook gebeurt het wel eens dat een wasmachine in een cruiseschip vervangen moet worden. Er wordt dan een opening in de scheepshuid gemaakt om de wasmachine eruit te krijgen en na installatie van de nieuwe machine wordt de plaats weer dicht gelast. Inspecties en advies worden ook uitgevoerd. Het kan soms voorkomen dat je hiervoor snel heen en weer vliegt naar de andere kant van de wereld zoals recent bij een inspectie van wasmachine in een cruiseschip gelegen in Vancouver Canada

De groei van het bedrijf is een gevolg van het leveren van kwaliteit, je afspraken nakomen en bieden van aandacht en service. Via mond-tot-mondreclame komen de meeste nieuwe klanten binnen en in sommige landen wordt met agenten gewerkt die actief de markt bewerken.

Exportlanden: 60 landen wereldwijd over alle continenten o.a. Europa, Midden Oosten, Israël, USA, Canada, Brazilië, Argentinië, Caribisch gebied