Martijn Krommenhoek

Krommenhoek Machines | Martijn Krommenhoek

Website: www.krommenhoek.nl

Krommenhoek Machines

Krommenhoek is een derde generatie familiebedrijf (opgericht in 1955), gespecialiseerd in de wereldwijde in- en verkoop van nieuwe en gebruikte grondverzetmachines. De vijf medewerkers van Krommenhoek zorgen ervoor dat 600 van deze machines op jaarbasis van eigenaar verwisselen en weer ingezet worden in alle delen van de wereld in diverse sectoren.

Service in grondverzetmachines

Directeur Martijn Krommenhoek: “We zijn een echt handelsbedrijf. Het bedrijf is ooit gestart als transportbedrijf en handelsbedrijf in de breedste zins des woords. Later specialiseerden wij ons in de heftruckhandel. Heftrucks leveren wij nog steeds aan veel klanten in Nederland. De focus is de laatste jaren verschoven naar alle type machines voor de bouw en logistiek zoals Shovels, Graafmachines van 1 tot 50 ton, Hoogwerkers, verreikers en ga zo maar door. Onze service reikt verder dan het in- en verkopen. Wij regelen het transport, eventuele reparaties, speciale aanpassingen of een grote onderhousbeurt voordat de machines naar de klant gaan”.

Deze klanten zitten verspreid over de hele wereld. Ongeveer 70% van de omzet komt uit het buitenland. Bijna 40% wordt binnen Europa afgezet, bijna 10% in Afrika, 10% in Azië en wat over blijft is de rest van de wereld.
Krommenhoek heeft een vaste groep klanten die regelmatig bestellen, maar een veel grotere groep die ad hoc bestelt. “De meeste klanten vervangen pas wanneer de machine aan het einde van zijn levensduur is. Dit betekent voor ons dat we continu heel goed vindbaar moeten zijn op internet. We adverteren daarom veel online in veel verschillende landen. Het gebeurt ook dat klanten zoekopdrachten bij ons plaatsen. Dankzij ons grote netwerk weten wij snel de gevraagde machine te vinden en kunnen we de klant toch bieden wat hij zoekt.

Toekomstkansen

Krommenhoek is een handelsbedrijf dat afhankelijk is van de grillen van de markt. Door de wereldwijde dekking is het bedrijf minder afhankelijk van een bepaald land of werelddeel. Martijn: “We hebben een sterke positie in de grondverzetmachines en we verwachten dit te handhaven en licht uit te bouwen. Als het ergens in de wereld slechter met de economie gaat biedt dat voor ons inkoop mogelijkheden, terwijl er elders in de wereld waar het goed gaat juist veel vraag kan zijn. We proberen hier scherp op te blijven en op deze manier zo veel mogelijk machines, via Apeldoorn, te verhandelen.”

Exportlanden: ruim 140 landen