Royal Talens |

Website: www.royaltalens.com

Royal Talens

In het centrum van Apeldoorn zit de fabriek en het monumentale kantoor van Royal Talens. Opgericht in 1899 door Marten Talens en tegenwoordig nummer 3 in de mondiale fine art markt en sinds 1949 trots bezitter van het predicaat koninklijk. Bekende merken van Royal Talens zijn Rembrandt, Van Gogh, Talens ArtCreation, Amsterdam, Cobra, Bruynzeel en Sakura.

Ambacht en innovatie

Wanneer je door de fabriek in Apeldoorn loopt, zie je een prachtige combinatie van ambacht en innovatie. Eerst het ambachtelijke vakmanschap bij het produceren van de hoogwaardige verven, aquarel napjes en softpastels en vervolgens de geautomatiseerde vul- en verpakkingslijnen en het hypermoderne distributiecentrum. In Apeldoorn houden meer dan 225 medewerkers zich bezig met de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van meer dan 6.000 verschillende artikelen.

Indirect is het aantal medewerkers nog groter. Inpakwerk wordt gedaan door dertien sociale werkplaatsen in de regio. Royal Talens is ook zeer actief op het maatschappelijk gebied. Zo steunt de eigen Foundation Royal Talens op jaarbasis tientallen projecten in binnen- en buitenland op gebied van meedoen en talentontwikkeling.

Meer dan 100 landen

Vanuit de distributiecentra in Apeldoorn, Zwitserland, Spanje, Denemarken en Noord-Amerika exporteert Talens naar meer dan 100 landen wereldwijd. Talens heeft daarnaast eigen vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Polen, het Verenigd Koninkrijk, China en Japan.

Van Loving Vincent naar the Peasants.

Talens groeit sterk, en is naast een prachtig maakbedrijf ook een zeer sterk marketing bedrijf. De sterke focus op innovaties, productvernieuwingen, haar hoge serviceniveau en de prachtige projecten die ze doen maakt Talens tot de voorkeursleverancier in haar industrie. Mooi om te melden hier is dat de Oscar genomineerde film Loving Vincent in 2022 navolging krijgt van een nieuwe grote film: the Peasants. Deze film zal net als Loving Vincent een volledig handgeschilderde film zijn, waarbij voor elke seconde film maar liefst 12 olieschilderijen gemaakt moeten worden, dit maal met de oplossing middel vrije olieverf Cobra.

Tot slot nog een tip van Royal Talens: “Haal je internationale klanten hier naartoe en maak er een belevenis van. We hebben zoveel te bieden! Zelf organiseren we voor onze klanten bijvoorbeeld een bezoek aan Paleis Het Loo of het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum, van wie wij partners zijn. Op deze manier verdiepen en verstevigen we onze relaties. People do business with people.”

 

Exportlanden: meer dan 100 landen wereldwijd