Royal Talens |

Website: www.royaltalens.com

Royal Talens

In het centrum van Apeldoorn zit de fabriek en het monumentale kantoor van Royal Talens. Royal Talens is fabrikant van kunstenaarsverf en leverancier van een breed assortiment creatieve materialen. Met bekende merken als Rembrandt, Van Gogh, Amsterdam, Cobra, Bruynzeel en Sakura.

Ambacht en innovatie

Wanneer je door de fabriek in Apeldoorn loopt, zie je een prachtige combinatie van ambacht en innovatie. Eerst het ambachtelijke vakmanschap bij het produceren van de hoogwaardige verven en softpastels en vervolgens de geautomatiseerde vul- en verpakkingslijnen en het hypermoderne distributiecentrum. In Apeldoorn houden 175 medewerkers zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van meer dan 6000 verschillende artikelen. Trots vertellen CEO Ronald Benning en Marketing Director Harold Kruis over het bedrijf en haar rijke geschiedenis. “Opgericht in 1899 door oud-bankier Marten Talens en tegenwoordig nummer 3 in de mondiale fine art markt. Sinds 1949 mogen we het predicaat koninklijk voeren.”

Loving Vincent

“Het gaat goed met Talens”, zegt Benning. “In 2016 hadden we een groei van maar liefst 9,8%. We zijn weer echt aan het ondernemen, met veel innovaties, productvernieuwingen en prachtige projecten.” Waarvan als meest recente, Loving Vincent. Kruis: “Deze speelfilm over het leven van Vincent van Gogh is volledig handgeschilderd met onze Van Gogh olieverf. Voor elke seconde zijn maar liefst 12 olieschilderijen gemaakt.” Royal Talens zet zich ook in op maatschappelijk gebied, onder meer via de Royal Talens Foundation en arbeidsparticipatie via Apeldoorn Scoort. In het Royal Talens Experience Center in Apeldoorn kun je terecht voor workshops en masterclasses en de brandstore.

103 landen

Vanuit de distributiecentra in Apeldoorn en Bergen op Zoom exporteert Talens naar maar liefst 103 landen. Talens heeft eigen vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Spanje, Polen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, China en Japan. 

Benning: “We zijn groot in een kleine markt. Heel internationaal gericht met een sterke merkbeleving en een hoge gunfactor, een beetje vergelijkbaar met hoe Heineken in zijn markt opereert.” Nog een tip van Benning: “Haal je internationale klanten hier naartoe en maak er een belevenis van. We hebben zoveel te bieden! Zelf organiseren we voor onze klanten bijvoorbeeld een bezoek aan Paleis Het Loo of het Rijksmuseum, van wie wij partner zijn. Op deze manier verdiepen en verstevigen we onze relaties. People do business with people.”

Exportlanden: 103 landen wereldwijd