Herald Nijenhuis en Peter Bloemberg

Kavo | Herald Nijenhuis en Peter Bloemberg

Website: www.kavoparts.com

Kavo

Kavo Parts

KAVO is met meer dan 26.000 verschillende auto-onderdelen één van de grootste leveranciers van auto-onderdelen voor Japanse en Koreaanse modellen in de wereld. Al sinds 1985 is het bedrijf dé specialist in Aziatische auto-onderdelen. In het pand in Apeldoorn beschikt KAVO over twee magazijnen, met in totaal 7.500 m2 opslagruimte. Binnen een werkweek worden de orders wereldwijd uitgeleverd. Dit kan een enkele pallet zijn, maar regelmatig zijn het "full truck- en containerloads". Deze worden uitgeleverd aan de distributeurs in het snel groeiende landennetwerk van KAVO. Zij leveren dit weer uit aan grossiers en garages in de thuislanden.

Het assortiment dat bestaat uit meer dan 30 productgroepen waarmee het bedrijf bijna 100% van het Aziatische wagenpark afdekt. Van filters tot remschijven, van koppelingen tot sensoren, KAVO heeft het. Alle producten worden onder de eigen merknaam Kavo Parts verkocht. Aan klanten in meer dan 75 landen.

Schokdempers heeft het bedrijf voor alle automerken. Met deze productlijn wist KAVO bij de introductie een gat in de markt te vullen; uitstekende kwaliteit tegen hele concurrerende prijzen. De propositie bleek zó goed dat klanten de Kavo Parts schokdempers ook voor Europese en Amerikaanse automodellen wilden. Luisteren naar de klant, klantbehoeftes invullen en inspelen op vraag en aanbod, dat is waar KAVO al meer dan 30 jaar goed in is.

Service ten voeten uit

Echte service is dan ook één van de USP’s. En het niet alleen roepen, maar ook doen. Bij de 50 medewerkers zit het erin gebakken; snel reageren, flexibel zijn en een band opbouwen. Klanten zijn bij KAVO partners voor jaren. Niet voor niets scoren ze een 9,1 voor klanttevredenheid.

Toekomst

Het bedrijf groeit hard. In 2018 vond een management buy-out plaats waarbij Peter Bloemberg en Herald Nijenhuis het stokje overnamen van oprichter André van Leeuwen. Sindsdien is het alleen maar harder gegaan en zijn er zo’n 20 exportlanden aan de landenportefeuille toegevoegd. De Europese kaart kent bijna geen blinde vlekken meer voor KAVO. Reden om verder te kijken. Bloemberg: “In Europa hebben we een gigantisch goede dekking. Voor nieuwe klanten kijken we dus steeds meer daarbuiten. Noord-Afrika is bijvoorbeeld echt een groeimarkt voor ons en we zien het aantal klanten hier explosief toenemen. Maar we kijken ook verder op dit continent. Ook in Zuid-Amerika zien we kansen. Onlangs hebben we een Business Developer aangenomen die prospects in nieuwe gebieden in kaart moet gaan brengen en benaderen.

Exportlanden: wereldwijd naar 75 landen