Maarten Waaijenberg | John Kamp

Kamp Coating | Maarten Waaijenberg | John Kamp

Website: www.kampcoating.nl

Kamp Coating

Kamp Coating Groep is een familiebedrijf waar ruim 150 mensen werken, verdeeld over zes vestigingen in Nederland. Het bedrijf is actief in de machinebouw, automotive, agro-industrie, interieurbouw, elektrotechniek en bouw. In 1949 is Kamp Coating gestart als natlak, spuit- en moffelbedrijf. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot specialist in oppervlaktebehandeling van metalen producten. Ze hebben alle voorbehandelingen en coat- en printtechnieken in huis zoals poedercoaten, natlakken, zinkfosfateren, anodiseren, KTL, beitsen, stralen, zeefdrukken, printen en sublimeren.

Van de totale omzet komt 75% uit Nederland, de rest komt uit het buitenland en dan vooral uit Duitsland en in mindere mate uit België. Gelet op de producten die Kamp Coating behandelt, is export over afstanden tot zo’n 200 kilometer passend. Daardoor kan voor Duitse klanten tot 200 kilometer over de grens coatwerk worden uitgevoerd. Daar komt bij dat de Duitsers zeer gecharmeerd zijn van de hoge kwaliteit van Kamp Coating, de just-in-time levertijden en de persoonlijke benadering, die het bedrijf hanteert. Kamp Coating heeft niet voor niets al jaren de naam ‘’Vliegende Hollanders’’ in Duitsland.

De Duitse machinefabriek Lemken, die vooral actief is in de agro-industrie, heeft Kamp Coating zelfs voorgeschreven voor hun machines. Zij vinden het coatingsysteem van het Apeldoorns bedrijf dusdanig goed qua levensduur en kwaliteitseigenschappen dat ze om die reden Kamp Coating voorschrijven. Naast Lemken doen er meer machinebouwers graag zaken met Kamp Coating: John Deere, Claes en ook de Duitse trailerbouwer Schmitz CargoBull.
In de toekomst wil Kamp Coating nog meer voorgeschreven worden door Duitse en Nederlandse bedrijven, “Preferred Supplier in Duitsland en Nederland dat is het doel voor de komende jaren”, zeggen de directeuren John Kamp en Maarten Waaijenberg in koor. ‘’De totale vanuit Apeldoorn bereikbare coatingmarkt in Duitsland en Nederland is ca. 1,25 mrd euro, dat betekent dat wij nog sterk kunnen groeien en zullen moeten uitbreiden in de toekomst’’.

Exportlanden: Duitsland en België