Han Reinders

KIM | Han Reinders

Website: www.kim-nederland.nl/

KIM

KIM Nederland: “Een bedrijf met bezieling!”.  KIM Nederland B.V., wat staat voor Koel Isolatie Maatschappij, is een landelijk opererend isolatiebedrijf, met als specialisatie het bouwen van geconditioneerde ruimten, koel- en vriescellen in de food-, distributie- en transportsector. Voor 85% worden deze projecten in Nederland gebouwd.

KIM is een familiebedrijf, de onderneming is in 1968 gestart door vader met het traditioneel isoleren van koel- en vriescellen. Zoon Han Reinders staat nu aan het roer, sinds die tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevend specialist in isolatiesysteembouw.

Als we zijn zoon, directeur Han Reinders, vragen naar de het voornaamste kenmerk van zijn bedrijf, dat zegt hij: “wij zijn een bedrijf met bezieling!”

KIM telt 70 vaste medewerkers, daarnaast zijn er nog aanvullende krachten die extra ingezet worden. KIM is een specialistische bouwer in de koel- en vrieshuisbouw en isolatiesysteembouw, die samenwerkt met de gehele bouwketen van bouwkundig aannemer, architecten tot aan de eindgebruiker.

KIM heeft nooit een bewuste exportstrategie gehanteerd. In de crisisjaren heeft het bedrijf bewuster over de grens gekeken, maar ook toen waren het Nederlandse partners die hen introduceerden bij de klanten in: Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Marokko. Dit leidde tot mooie projecten, waar nog met gepaste trots op wordt teruggekeken. In Rheine bouwde KIM voor een grote investeerder het grootste volautomatische vrieshuis in Duitsland. In Engeland bleek dat KIM gezamenlijk met een Nederlandse bouwkundig aannemer een Distributiecentra voor een befaamde supermarktketen in elf maanden bouwt. De Britse ‘concullega’s’ deden daar ruimt achttien tot negentien maanden over. De ervaring van het werken in het buitenland leert dat KIM vaak flexibeler kan bouwen in vergelijking met hun buitenlandse concurrenten. Ook heeft Reinders geleerd dat het in het ene buitenland prettiger werken is dan in het andere: “wij werken graag in Scandinavië, omdat het daar qua cultuur op Nederland lijkt.

Exportlanden: Duisland, Scandinavië, Verenigd Koninkrijk, Marokko