Wout Brox

Imagem | Wout Brox

Website: www.imagem.nl

Imagem

Aan de Deventerstraat in Villa von Zeppelin vind je IMAGEM. Met softwareoplossingen op het gebied van locatie-intelligentie helpt het bedrijf van eigenaar en CEO Wouter Brokx klanten om complexe, ruimtelijke vraagstukken op te lossen.

Het bedrijf met 21 medewerkers heeft inmiddels 30 procent van de Nederlandse gemeenten, 50 procent van de provincies en 70 procent van alle waterschappen als klant. Ook het ministerie van defensie en de politie zijn belangrijke klanten. IMAGEM ontwikkelt zowel eigen oplossingen voor klanten, als oplossingen gebaseerd op de software van partner en ’s werelds grootste speler op het gebied van locatie-intelligentie Hexagon.

Veel toegevoegde waarde

Een voorbeeld van zo’n klantspecifieke oplossing is Schouw M.App. Een schouwinspectie managementsysteem, speciaal ontworpen voor waterschappen om de inspecties van sloten gedeeltelijk te automatiseren. Dat controleren van watergangen gebeurde voorheen fysiek. Daar waren zo’n dertig medewerkers drie maanden druk mee. Dit is terug gebracht tot vijf medewerkers die één maand bezig zijn, dankzij de oplossing van IMAGEM waarbij slim gebruik gemaakt wordt van satellietbeelden en kunstmatige intelligentie. 

Grote opdracht in USA

Een grote en prestigieuze opdracht voert IMAGEM in samenwerking met Hexagon uit voor het Amerikaanse ministerie van landbouw. Via een webshopmodule voor geografische data zoals luchtfoto’s, vragen nu tiendduizenden Amerikaanse ambtenaren en boeren dagelijks kaarten op van percelen in de Verenigde Staten. Kaarten van elk stukje grond in Amerika is opvraagbaar en via dit systeem te ontsluiten.

Toekomst

Door een toenemende vraag naar oplossingen waarbij de innovatieve technologie en aanpak van IMAGEM ingezet wordt, groeit het bedrijf op dit moment snel. De ambitie van Wouter Brokx is langdurige partnerrelaties op te bouwen met klanten en als bedrijf bij te dragen aan relevante oplossingen die de veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid van onze maatschappij vergroten.

Exportlanden: Voornamelijk de Benelux en landen zoals de Verenigde Staten en Frankrijk