Hans Hogeveen

ITS | Hans Hogeveen

Website: www.itsfoil.nl

ITS

ITS produceert rollen aluminiumfolie, vershoudfolie, bakpapier en koffiefilters en maakt dus producten die helpen bij het bereiden van voedsel en het vermijden van voedselverspilling. Dit is een grote verantwoordelijkheid in tijden waarin het gebruik van (eenmalige) verpakkingen kritisch wordt bekeken en dus neemt ook ITS deze verantwoordelijkheid middels een uitgekiende strategie op het gebied van duurzaamheid. Afval bestaat niet en grondstoffen worden meer en meer circulair ingezet. Dat is de rol van ITS in de keten.

West-Europa

Momenteel werken er circa 150 medewerkers bij het familiebedrijf in Apeldoorn. Gezamenlijk zorgen ze voor een omzet van ongeveer € 80.000.000. Hiervan wordt 90 procent geëxporteerd. Directeur-eigenaar Hans Hogeveen: “Vanuit ons warehouse in Apeldoorn exporteren we naar alle landen in Europa, van Finland tot Griekenland. We leveren ruim 1800 producten in verschillende afmetingen, diktes, lengtes en verwerkingswijzen.” ITS heeft in de meeste landen van West-Europa een goed marktaandeel, maar heeft de ambitie haar marktaandeel met name in Duitsland en Italië te vergroten. Trots is Hogeveen ook op de ISO 14001 milieu-certificering die ITS al meer dan 10 jaar heeft. Zowel intern als extern wordt er gestreefd naar het verantwoord inzetten van grondstoffen en binnen dat streven is ITS actief lid van verschillende recycling organisaties in Europa. Doel daarbij is om volledig circulair te gaan werken en daar is ITS al hard naar onderweg, met recyclingpercentages van boven de 90% voor een aantal van haar producten. Maar omdat alles altijd beter kan, wat ook de bedrijfsfilosofie is, is er nog veel werk aan de winkel en zet ITS elk jaar weer stappen richting een wereld zonder afval.

Innovatief machinepark

Voor de productie van haar producten heeft ITS een hypermodern machinepark van wikkel- en verpakkingsmachines. Er wordt veel geïnvesteerd in innovaties. Zo heeft het bedrijf voor alle productgroepen een (bijna) volautomatisch productieproces ontwikkeld. Sinds enkele jaren bezit ITS een extrusielijn om zelf polyethyleen vershoudfolie te produceren en ook daar worden steeds meer duurzame grondstoffen ingezet. “Innovatie en duurzaamheid zijn de pijlers van ons bedrijf” vertelt Hogeveen enthousiast. ITS heeft de laatste jaren heel veel geïnvesteerd in automatisering van productieprocessen en elke medewerker is bovendien uitgerust met een eigen hand-held computer om processen zoveel mogelijk te stroomlijnen. “Wat vandaag goed is, moet morgen beter” zegt Hogeveen daarover en met die filosofie is hij nu bezig om het bedrijf over te dragen aan zijn kinderen Michiel en Natasja die het stokje de komende decennia gaan overnemen, want ITS is en blijft een betrokken familiebedrijf, nu en in de toekomst!

Exportlanden: Europa