Hans Hogeveen

ITS | Hans Hogeveen

Website: www.itsfoil.nl

ITS

ITS is Europees marktleider als producent van huishoudelijke verpakkingen. Het bedrijf verwerkt onder meer aluminiumfolie, vershoudfolie, magnetronfolie, bakpapier en koffiefilterpapier. Haar klanten zijn supermarktorganisaties en cash & carry bedrijven. ITS produceert zowel in het huismerk van de klant als in de eigen merken FITS en PROTEX.

West-Europa

Momenteel werken er circa 150 medewerkers bij het familiebedrijf in Apeldoorn. Gezamenlijk zorgen ze voor een omzet van ongeveer € 80.000.000. Hiervan wordt 90 procent geëxporteerd. Directeur-eigenaar Hans Hogeveen: “Vanuit ons warehouse in Apeldoorn exporteren we naar alle landen in Europa, van Finland tot Griekenland. We leveren ruim 1800 producten in verschillende afmetingen, diktes, lengtes en verwerkingswijzen.” ITS heeft in de meeste landen van West-Europa een goed marktaandeel, maar heeft de ambitie haar marktaandeel met name in Duitsland en Italië vergroten.

Trots is Hogeveen op de samenwerking met partners zoals Mercadona in Spanje. “Bij Mercadona zijn wij geïntegreerd leverancier. Dit word je niet zomaar, maar als je het eenmaal bent dan is het voor de lange termijn. Ook zij zijn een familiebedrijf. We hebben al zo’n 15 jaar een hele inspirerende samenwerking. Hierin wordt de consument op een bijzondere manier centraal gesteld; de consument is de baas en moet in alle opzichten tevreden gesteld worden.

Innovatief machinepark

Voor de productie van huishoudelijke verpakkingen heeft ITS een hypermodern machinepark van wikkel- en verpakkingsmachines. Er wordt veel geïnvesteerd in innovaties. Zo heeft het bedrijf voor alle productgroepen een (bijna) volautomatisch productieproces ontwikkeld. Vanaf begin 2017 bezit ITS een extrusielijn om zelf polyethyleen vershoudfolie te produceren.

“Het jaar 2017 is qua innovatie wellicht het meest spannende en opwindende jaar uit onze geschiedenis”, zegt Hogeveen. “Onlangs hebben we een nieuwe volautomatische verpakkingsmachine voor de cateringrollen in gebruik genomen. De ontwikkeling hiervan was bijzonder uitdagend door de grote variëteit van producten en de kleinere productievolumes. Het is nu mogelijk om verschillende verpakkingen en formaten van cateringrollen op één machine te verwerken. Alleen met dit soort innovaties blijft de maakindustrie ook in Nederland een goede toekomst houden!”, vertelt Hogeveen enthousiast.

Exportlanden: Europa