Niels Hensen

ITB2 | Niels Hensen

Website: https://itb-kwadraat.nl/

ITB2

Einde jaren negentig van de vorige eeuw is Niels Hensen een ICT-bedrijf gestart waarmee hij bedrijven ontzorgde op het gebied van IT-beheer. Toen één van zijn klanten met honderden werkplekken zo groot werd dat een datacenter ingeschakeld moest worden, kwam Niels er achter dat dit alleen in Amsterdam en niet in de regio voorhanden was. “Wat gek, dit moet toch dichterbij kunnen” dacht hij toen. Hij startte daarop in 2007 in Deventer zijn eerste datacenter ITB2. Toen deze snel vol zat met meerdere klanten is op de Ecofactorij in Apeldoorn, na een voorbereiding en bouwperiode van meer dan 2 jaar, in 2013 een tweede datacenter geopend.

Facillitair bedrijf

Niels ziet zijn bedrijf in eerste instantie als een facilitair bedrijf. Niels: “wij leveren continuïteit, beveiliging en beschikbaarheid van data voor onze klanten. Onze klanten lopen zeer uiteen. Dit start bij het lokale ICT-bedrijf dat bijvoorbeeld clouddiensten levert voor het lokale mkb, tot grote internationale bedrijven en (semi)overheidsdiensten. We zijn trots op de vele relaties die we hebben in de regio. Omgekeerd betrekken we de regio ook vaak als leverancier en onderhoudspartner voor onze technische installaties.

Korte lijnen en betrokken

ITB2 Datacenters kenmerkt zich als platte organisatie, waar de interne en externe lijnen kort zijn. Een klant is geen nummer maar heeft bij ITB2 een naam en een gezicht. De medewerkers kennen elke klant en de specifieke situatie die daarbij hoort. ITB2 gaat voor langdurige klantrelaties waarbij technische en organisatorische betrouwbaarheid centraal staat. Zo is sinds de oprichting van ITB2 Datacenters bij beide lokaties geen enkele productieonderbreking opgetreden.

Internationale erkenning

Een mooi compliment ontving ITB2 van een internationaal opererende klant. Voor hun activiteiten hebben zij wereldwijd vier datacenters na zorgvuldige screening gekozen voor huisvesting van hun ICT omgevingen. Deze staan in Tokyo, San Francisco, New York en Apeldoorn. Niels: “we vonden het een eer om in dit rijtje wereldsteden genoemd te worden en dit werd nog mooier toen de klant aangaf het meest tevreden te zijn met ons datacenter in Apeldoorn. Kwaliteit is top, afspraken worden altijd nagekomen, procedures zijn duidelijk en beveiliging altijd in orde”.

Groenste datacenter van Europa

Een ander onderscheid vermogen is het extreem lage energieverbruik. Het datacenter in Apeldoorn is volledig ontworpen met gebruikmaking van de meest duurzame en energie-efficiënte technologieën. ITB2 ging daarbij veel verder dan hun veelal Amerikaanse collega’s. 

 

Exportlanden: direct Nieuw Zeeland, Canada en indirect tientallen landen in alle continenten van de wereld