Henri Bloem

Impress3D | Henri Bloem

Website: www.impress3d.nl

Impress3D

Henri Bloem was als bouwkundig ingenieur actief en vond dat de presentatie van nieuwbouw vastgoedprojecten met inzet van nieuwe technieken een stuk beter en professioneler moest kunnen. Daarop startte hij in 2013 zijn eigen bedrijf Impress3d. Inmiddels is Impress3d uitgegroeid tot een bureau van vier personen met toonaangevend werk op het gebied van vastgoed presentatie en promotie. De diensten bestaan uit Artist Impressions, Virtual en Augmented Realtity, 3D-Animaties en Maquettes.

Het klantenbestand is zeer divers waarbij projectontwikkelaars de belangrijkste klanten zijn. Het grote voordeel is dat het team van Impress3D bestaat uit jonge en enthousiaste bouwkundige ingenieurs. Dit maakt de communicatie met projectontwikkelaars en andere bouwende partijen makkelijk. We spreken dezelfde taal.

Snel en vakkundig werk

Een nieuwbouw project moet verkocht worden en een juiste online en offline presentatie is daarbij zeer belangrijk. Het werk van Impress3d zorgt hiervoor. Dit zorgt ervoor dat gerenommeerde ontwikkelaars zoals o.a.  BPD, Heijmans, COD, Volker Wessels en Dura Vermeer graag zaken doen met Henri Bloem en zijn team. Naast kwaliteit van het werk is snel werken ook een onderscheidend vermogen. Het moet vaak snel en door de korte lijnen en de flexibele schil weet Impress3d dit op tijd te leveren.

Specialist in maquettes

Eén van de eerste grote opdrachten was voor het bedrijf Hospitainer. Dit mooie bedrijf uit Vaassen bouwt modulair in zeecontainerunits complete ziekenhuizen. Als een soort lego worden de units verbonden en ontstaat een (nood)hospitaal. De vraag kwam of van een nieuw te bouwen hospitaal in het Midden Oosten (en later Afrika) ook niet een maquette gebouwd kon worden. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een specialiteit van het huis. Zonder overdrijven kan gesteld worden dat Impress3d hierin toongevend is in Nederland. Reden waarom Belgische ontwikkelaars hier Impress3d hiervoor ook weten te vinden.

Een ander mooi project was voor Talpa Network. Toen de bekende DJ Edwin Evers afscheid nam van zijn radioprogramma kreeg hij een maquette van zijn radiostudio cadeau van zijn werkgevever John de Mol. De vele publiciteit rondom de uitreiking van de maquette, die live op tv te volgen was, zorgde voor nieuwe opdrachten.

Toekomst

De focus ligt op het werk voor projectontwikkelaars. Daar ligt de kracht van het bedrijf en daarin willen ze verder groeien. Veel werk is ontstaan uit referenties en een goede online vindbaarheid. Daar bovenop zal extra inspanning komen op sales. Zo smaakt het werken voor Belgische projectontwikkelaars naar meer.

Exportland: België