Nick VuVan en Rob Wassink

Hycom | Nick VuVan en Rob Wassink

Website: www.hycom.nl

Hycom

HYCOM, een Apeldoorns bedrijf dat bestaat sinds 1974, met  roots die terug gaan tot in de jaren veertig.

HYCOM is voortgekomen uit het bedrijf Werklust, gespecialiseerd in de productie van grondverzetmachines. Een afdeling van dit bedrijf begon in 1947 met hydraulische activiteiten.

In de jaren ’70 kwam er een aparte divisie die zich specialiseerde in hydraulische systemen: HYCOM. HYCOM groeide en ging steeds meer markten bedienen, zoals de luchtvaartindustrie en de bouw van civiele werken. Tot 1986 bleef HYCOM onderdeel van Werklust. In dat jaar was er een management buy-out, waardoor HYCOM de vleugels verder kon uitslaan en de dienstverlening uitbreiden.

In 1983 werd er door de Nederlandse overheid een tender uitgezet voor 52 nieuwe hydraulische testwagens als onderdeel van de gronduitrusting voor onderhoud en gereed stelling van de F16: Nederlands’ trots die 10 jaar eerder werd aangeschaft door de Luchtmacht. Tijdens de Beurs Aandrijftechniek in Utrecht liet de Luchtmacht zijn oog vallen op HYCOM die uiteindelijk ook de order kreeg. Voor HYCOM is dit de basis geweest voor het verkrijgen van een groot aandeel in de luchtvaartbranche.

Inmiddels behoort HYCOM tot de leidinggevende ondernemingen op het gebied van de hydrauliek en zij werkt over de hele wereld bij offshore en offshore-wind activiteiten, de baggerindustrie, machinebouw, civiele werken en dus de luchtvaartindustrie.

Gespecialiseerd in de hydrauliek levert HYCOM een zeer compleet pakket aan diensten en producten, of het nu gaat om één onderdeel of een complete installatie. HYCOM is daarbij verantwoordelijk voor de techniek, montage en service.

Sinds januari 2013 is HYCOM toegetreden tot de HYDAC International Group en kreeg het bedrijf daarmee de beschikking over een zeer brede range aan componenten van een gerenommeerde leverancier. Ook met de toevoeging van zusterbedrijf ELMA BV aan de groep in 2019 met elektronische aandrijftechniek, kan HYCOM opereren als volledig geëquipeerde onderneming. HYCOM: alles in één hand.

Exportlanden: wereldwijd in alle continenten