Rienk den Hollander

Houtkubus | Rienk den Hollander

Website: www.houtkubus.nl

Houtkubus

Einde jaren tachtig van de vorige eeuw is Houtkubus door de schoonvader van de huidige directeur Rienk den Hollander opgericht. In de loop van de jaren is het familiebedrijf uitgegroeid tot drie vestigingen. Naast de Apeldoornse vestiging aan de Kayersdijk zijn er ook vestigingen in Elst en Gaanderen. Bij Houtkubus werken circa vijftig medewerkers.

Bij Houtkubus zijn er meer dan 1000 vloersoorten in het assortiment. 

Houtkubus levert en plaatst parketvloeren, kurkvloeren, laminaatvloeren, marmoleumvloeren, PVC vloeren, visgraatvloeren en plankenvloeren. Het is mogelijk deze in verschillende breedtes en motieven te laten leggen. De houten vloeren kunnen op vele manieren worden bewerkt, zodat elke gewenste vloer gemaakt kan worden. Uiteraard ontbreekt een assortiment aan schoonmaak en onderhoudsproducten voor onder andere; kurkvloeren, marmoleum vloeren, houten vloeren en laminaat niet.

De grote kracht van Houtkubus is het vakmanschap. Dit start bij de advisering van de klant. Rienk: “we hebben allemaal verkopers in de showroom die het vak van vloeren leggen uit de praktijk kennen. We geven eerlijk advies wat kan, maar ook wanneer iets niet kan. Klanten komen dan nooit voor verrassingen te staan. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen”. Het vakmanschap komt ook terug bij het leggen van vloeren. Het team van Houtkubus is zeer ervaren en vakbekwaam.

Dit heeft een groeiende stroom klanten naar Houtkubus gebracht. Particulieren uit de omgeving maar vaak ook verder weg weten de mensen de weg naar Houtkubus goed te vinden. Dit geldt voor zoveel particulieren met een klein budget als mensen die meer willen besteden. Zo heeft Houtkubus ook veel werk in Het Gooi. Eervol is dat Houtkubus onlangs ook gevraagd is voor het leggen van houten vloeren voor Paleis t Loo en Paleis Noordeinde.

Ook aan het bedrijfsleven wordt geleverd. Zo is Houtkubus vaste partner bij een landelijk opererende kapperszaak, alle 130 filialen zijn door Houtkubus van mooie vloeren voorzien. Een bijzondere groep klanten zijn de verzekeraars. Deze werken met rayons en dat wordt door Houtkubus steeds verder uitgebreid. Het vertrouwen in Houtkubus bij deze groep klanten is groot.

Toekomst

In Houtkubus is de derde generatie inmiddels ook aan het werk. Rienk wil zijn bedrijf in zijn werkzame periode als directeur nog graag verder uitbouwen. Rienk: “we streven naar een landelijke dekking, met drie filialen erbij in het Westen, Noorden en Zuiden kunnen we onze landelijke klanten nog beter bedienen.

 

Exportlanden: België, Italië en incidenteel andere landen