Anne-Jaap Deinum

Hollander Techniek | Anne-Jaap Deinum

Website: www.hollandertechniek.nl

Hollander Techniek

Hollander Techniek is een technisch dienstverlener gespecialiseerd in onder andere elektrotechniek, robotisering en industriële automatisering voor de retail-, industrie- en utiliteitsmarkt. “We zijn een systeem integrator. We hebben kennis en kunde in huis om allerlei systemen met elkaar te integreren: van stopcontact tot software implementaties voor complete fabrieken.” Aan het woord is Anne-Jaap Deinum, senior Business Consultant Industrie.

Hollander Techniek is een familiebedrijf, gestart in 1974 in Apeldoorn met Erik Hollander aan het roer. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 400 medewerkers en een omzet van zo’n 88 miljoen euro in 2016. Naast de hoofdvestiging in Apeldoorn, zitten ze op nog drie A-locaties: Almere, Amersfoort en Almelo. Hollander heeft nog altijd sterke betrokkenheid bij Apeldoorn en de regio. Zo zijn ze betrokken bij initiatieven zoals de Energiefabriek Apeldoorn, Apeldoorn IT en Cleantech Apeldoorn.

Internationale projecten

Via hun grotendeels Nederlandse opdrachtgevers en samenwerkingspartners is Hollander Techniek werkzaam over de hele wereld: van België en Duitsland tot India, China, Rusland en Mexico. Deinum: “Momenteel renoveren we in opdracht van ISA en in combinatie met Pas Reform een complete kuikenbroederij in Frankrijk waarbij Hollander Techniek verantwoordelijk is voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.”
Maar ook Ahold-Delhaize schakelt Hollander Techniek in om hun winkels in Nederland en België om te bouwen naar een nieuwe formule. “Door het integreren van technieken en prefabricatie kunnen we de sluitingstijd van de winkel zo kort mogelijk houden.”

Speler op de achtergrond

“We werken voor consumenten én grote concerns, met hele verschillende vraagstukken. Die grote variatie vraagt om een grote flexibiliteit in te kunnen spelen op wat de klant vraagt en nodig heeft. Hollander Techniek is voor de buitenwereld niet altijd even bekend, we spelen vaak een rol op de achtergrond. We zoeken naar de beste oplossing voor de klant, maar niet altijd even zichtbaar.” Als voorbeeld noemt Deinum een opdracht voor het Van Gogh museum, waar Hollander Techniek met instore analytics inzichtelijk heeft gemaakt hoe bezoekers zich bewegen door de entree, waar ze zich onnodig ophouden en welke plekken weinig worden gebruikt.

De focus van Hollander Techniek in de toekomst? “Data-driven, daar zetten we op in. Dat geldt voor alle markten: nationaal en internationaal: of het nu gaat om productieprocessen in de maakindustrie, in store analytics in de retail of domotica voor de zorg.”

Exportlanden: West-Europa