Erik Hollander

Hollander Techniek | Erik Hollander

Website: www.hollandertechniek.nl

Hollander Techniek

Hollander Techniek is als technisch dienstverlener gespecialiseerd in onder andere elektrotechniek, robotisering en industriële automatisering voor de retail-, industrie- en utiliteitsmarkt. Het bedrijf is een system integrator met de kennis en kunde in huis om allerlei systemen met elkaar te integreren: van het aanleggen van gebouw gebonden installaties tot software implementaties voor complete fabrieken.

Hollander Techniek is een familiebedrijf, gestart in 1974 in Apeldoorn met Erik Hollander aan het roer. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 550 medewerkers in dienst. Naast de hoofdvestiging in Apeldoorn, zit het bedrijf op nog drie A-locaties: Almere, Amersfoort en Almelo. Hollander Techniek heeft nog altijd een sterke betrokkenheid bij Apeldoorn en de regio. Zo is het bedrijf betrokken bij initiatieven zoals de Energiefabriek Apeldoorn, NewTechPark en Cleantech Apeldoorn.

Innovatieve speler in de markt

Erik Hollander, Algemeen directeur: “We werken aan kleine en grote vraagstukken voor verschillende opdrachtgevers. Die variatie vraagt flexibiliteit om goed in te kunnen spelen op wat de klant nodig heeft. Hollander Techniek vergaart steeds meer bekendheid als innovatieve speler in de installatiemarkt. Hierbij focussen we op het realiseren van duurzame totaaloplossingen voor onze klanten” Als voorbeeld noemt Hollander een grote opdracht voor Unilever. Bij de bouw van het Global Foods Innovation Centre in Wageningen was Hollander Techniek verantwoordelijk voor alle installaties in het gebouw met als doel het meest duurzame gebouw ter wereld te worden. Door een innovatief installatieconcept te ontwikkelen en realiseren is deze doelstelling behaald. Het gebouw werd gecertificeerd met het hoogst haalbare duurzaamheidskeurmerk ‘BREAAM-outstanding’.

Internationale projecten

Via grotendeels Nederlandse opdrachtgevers en samenwerkingspartners is Hollander Techniek actief over de hele wereld. Erik Hollander: “Veel van onze klanten zijn internationaal georiënteerd. Zo hebben we voor spellenmaker Hasbro in Ierland het gehele transportsysteem virtueel inzichtelijk gemaakt. Hierdoor kon de besturingssoftware vooraf nauwkeurig getest worden en konden knelpunten zo veel mogelijk opgelost worden. Op het nieuw aangelegde PROFINET-communicatienetwerk zijn 300 sensoren, twintig barcodesensoren, zeven schakelkasten, PLC-besturingssoftware en een SCADA-server aangesloten. Het volledig geautomatiseerde transportsysteem is geïntegreerd met het ERP-systeem van Hasbro dat de planning en logistieke afhandeling van de productie regelt.”

Duurzaamheid steeds belangrijker

De focus van Hollander Techniek in de toekomst? “Data-driven en duurzaamheid; daar zetten we op in. Dat geldt voor alle markten: nationaal en internationaal. Data biedt ons een schat aan informatie waarmee we nog meer maatwerk en nog betere totaaloplossingen kunnen realiseren. Daarbij ligt onze focus altijd op duurzaamheid. Wij willen op geen enkele wijze schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Ook onze klanten zijn actief op zoek naar bijvoorbeeld een lagere footprint. Wij denken daar heel graag actief in mee.”

Exportlanden: West-Europa en soms verder weg met Nederlandse opdrachtgevers.