Coen Vinke

Holland Colours | Coen Vinke

Website: www.hollandcolours.com

Holland Colours

HCA werd in 1979 opgericht door een klein groepje specialisten in de pigmentbranche. Hun wens? Een bedrijf met werknemerszeggenschap om onafhankelijk vanuit eigen expertise klanten op de beste manier te kunnen helpen. De oprichters hadden een innovatief productidee: stofvrije kleurtoevoegingen voor het inkleuren van pvc-buizen door kleurpigmenten in een biologisch omhulsel van was stoppen. Het resultaat werd Holcobatch®, een toepassing die veilig is voor mens en milieu en tot op de dag van vandaag uniek is in de markt.

Uniek DNA

Het onafhankelijke en innovatieve DNA heeft HCA in de afgelopen 43 jaar richting nieuwe markten en over de oceanen geleid. Daarvoor zijn nieuwe technologieën, nieuwe producten, oplossingen en dienstverlening ontwikkeld. En daar is HCA nog lang niet mee klaar.

HCA is geen leverancier, maar streeft er altijd naar om een echte co-designer te zijn en haar klanten, plastic producenten, te helpen om hun prestaties te verbeteren. De uitdaging van de klant is het uitgangspunt. De belangrijkste factoren hierin zijn kwaliteit, kosten en duurzaamheid. Samen oplossen en verbeteren is altijd het doel.

Vandaag de dag

Op dit momentenwerken zijn er bij HCA meer dan 400 medewerkers en de omzet bedraagt circa 100 miljoen euro. Het bedrijf is beursgenoteerd. De medewerkers nemen nog steeds deel in de onderneming en participeren gezamenlijk met ongeveer 25% van de aandelen in Holland Pigments, een in Nederland gevestigde beleggingsmaatschappij, die op haar beurt de meerderheid van de aandelen in Holland Colours NV bezit. Naast de hoofdvestiging in Apeldoorn zijn er vestigingen verdeeld over de wereld.

Vaste en vloeibare kleurconcentraten voor plastics

Holland Colours ontwikkelt, produceert en verkoopt vaste (pigmentbolletjes) en vloeibare kleurconcentraten voor het inkleuren van voornamelijk plastics. Naast het kleuren kunnen deze bolletjes ook andere eigenschappen bevatten. Zo houden ze soms licht tegen, waardoor de inhoud van een plastic flesje langer houdbaar blijft of zorgen ze dat gerecycled plastic er goed uit blijft zien. Naast pigmentbolletjes produceert HCA geconcentreerde kleurpasta’s die bijvoorbeeld gebruikt worden bij de productie van siliconenkitten.

Holland Colours heeft een aanzienlijk marktaandeel veroverd in de markt van verpakkingen en is ook nog altijd actief in de bouwwereld, daarbij gaat het naast PVC buizen onder andere om het inkleuren van flexibele pvc-vloeren en kunststofkozijnen. Klanten zijn gevestigd in Europa, Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Midden-Oosten, Azië, Amerika en Australië. Naast een eigen binnen- en buitendienst, werkt het bedrijf ook met agenten en distributeurs. Ook in de nabije toekomst wil Holland Colours wereldwijd verder doorgroeien.

Exportlanden: Europa, Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Midden-Oosten, Azië, Amerika en Australië.