Maurits Hildering

Hildering Groenkunst | Maurits Hildering

Website: www.hildering.nl

Hildering Groenkunst

Hildering Groenkunst brengt sfeer in iedere ruimte. De sfeer van echt groen, maar dan met kunst- en mummieplanten. Mummieplanten zijn echte planten waarbij het vocht in de stelen is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof. Deze techniek is door Hildering zelf ontwikkeld en uniek. Naast planten wordt deze techniek ook toegepast in mossen, bomen en grassen.
De kunst- en mummieplanten worden dan ook over de hele wereld afgezet. Directeur en oprichter Maurits Hildering: “Onze afnemers zijn vaak winkelcentra, hotels, restaurants, congrescentra en andere bijzondere gebouwen. Onze afnemers kiezen voor een natuurlijk uiterlijk zonder het bijbehorende onderhoud (alleen afstoffen is voldoende). Per saldo is dit ook goedkoper”.

Moswanden

Naast planten produceert Hildering ook mummiemos. Deze wanden worden op maat gemaakt naar de wensen van de klant. Op jaarbasis wordt zo’n 70.000 m2 aan moswanden geproduceerd.
Een bijzondere moswand is een 480 m2 groot exemplaar op vliegveld Gardermoen in Oslo: “Het vliegveld is één van de groenste vliegvelden ter wereld en dat wilden ze met een duidelijk statement ook uitstralen. Dit werd de grootste moswand ter wereld. Het slaat enorm aan bij het publiek. Er zijn zelfs youtube filmpjes waarbij passagiers al knuffelend tegen de moswand staan!”

Mummiebomen

Op jaarbasis worden zo’n 25 projecten met mummie- of kunstbomen opgeleverd. Dit varieert van 9 meter hoge eucalyptusbomen voor een winkelcentrum in Venetië tot olijfbomen bij Thalens (die uit meegeleverde statafels groeien!) en palmbomen in het oudste hotel van Noorwegen.

Hildering heeft bewust gezocht naar een unieke positie in een nichemarkt. “Dankzij onze techniek hebben we een grote voorsprong, door continue te blijven innoveren bouwen we deze verder uit. Een bijzonder experiment is het mummificeren van een 35 meter hoge Prunusboom. Een Noorse klant wilde dit graag en we testen of dit ook in de praktijk werkt. De boom heeft inmiddels al 450 liter conserveermiddel opgezogen en het ziet er veelbelovend uit”.

Exportlanden: 46 landen, nadruk op Europa (veel Scandinavië), het Midden- en Verre Oosten.