David St. Nicolaas

Hestex Systems Group | David St. Nicolaas

Website: www.hestexsystems.com

Hestex Systems Group

De Hestex Systems Group is in 1976 in Apeldoorn ontstaan als Hesta Standbouw BV. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van beurzen en tentoonstellingen in zowel systeem als hout.
Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar expositiesystemen, tentoonstellingen, vitrines & displays. Ook is Hestex actief in de sectoren retail en (exclusieve) interieurbouw. Naast de hoofdvestiging in Apeldoorn heeft Hestex ook vestigingen in Duitsland, Hong Kong, China, Bonaire en sinds 2018 ook in de USA.

Snelheid en schaalgrootte

Management lid David Sint Nicolaas is de tweede generatie binnen dit familiebedrijf.
David: “Onze visie is gestoeld op het zo efficiënt, kosteneffectief en milieuvriendelijk realiseren van (beurs)presentaties. Door innovatie en verregaande automatisering kunnen we beurspresentaties variërend van 9m2 tot 40.000m2 realiseren, turn-key.
Alle bouwdelen gaan in voor gedefinieerde eenheden naar de locatie en zijn voorzien van barcodes om ze van begin tot eind te kunnen volgen. Onze snelheid is uniek, evenals het feit dat we het totale traject, van tekentafel tot eindresultaat, voor onze rekening nemen. Wij zijn daarom trots preferred supplier te zijn van beursgebouwen als RAI Amsterdam, Rotterdam AHOY en MECC Maastricht.

De in huis ontwikkelde en geproduceerde aluminium standbouw systemen van Hestex worden niet alleen voor verhuur ingezet, maar vinden ook hun weg in koop naar meer dan 1.000 klanten wereldwijd. Dit alles loopt via de vestiging in Duitsland. Daarnaast worden hier op jaarbasis 1.500 tot 2.000 vitrines gefabriceerd die men terug kan vinden in menige retail keten in Europa en daarbuiten.

Innovatieve toekomst

Er is nog veel te doen voor Hestex. David: “We zien op veel beurzen dat de opbouw en demontage tijd korter wordt dus we zijn telkens met innovatieve oplossingen bezig om dit proces te versnellen. Een paar voorbeelden; onze gepatenteerde bouwtechniek Heelpaneel-systeem, waarmee we met voorgefabriceerde wanden de opbouw en demontage tijden van complete beurzen en events met 50% kunnen verkorten, een nieuw standbouw systeem dat snel met doeken op te bouwen is en het uiterlijk heeft van massieve houtbouw, en de ontwikkeling van een standconfigurator waarmee beursgebouwen en organisatoren hun klanten efficiënter kunnen helpen en daarmee de werkdruk op kantoor kunnen verlagen.

Exportlanden: geheel Europa, Midden-Oosten, Midden-Afrika, Australië, Azië en Zuid-Amerika