Fons Jans

Hamer | Fons Jans

Website: www.hamer.net

Hamer

Hamer B.V.

Een prachtig familiebedrijf dat in 2018 haar 80-jarig bestaan viert. Gestart in 1938 en uitgegroeid tot een bedrijf met een brede technische kennis en ruim 400 medewerkers. Hamer ontwerpt, installeert en onderhoudt technische installaties. Directeur-eigenaar Fons Jans: “We hebben technische kennis over de hele breedte en houden van het specialistische werk. Bijna alles doen we in eigen beheer en we leveren 24/7 service en onderhoud.” Hamer is groot geworden met aanleg en onderhoud van tankstations en brandstofdepots. Nog steeds zijn ze marktleider in de Benelux en zorgt het voor 1/3 van de omzet. Inmiddels is dit uitgebreid met andere specialismen en andere markten. Hamer levert elektrische, klimaat- en procesinstallaties tot brandveiligheidssystemen en noodstroomvoorzieningen. Ook ontwerpt en maakt hij complete werkplaatsen. Recent is hun pakket verder uitgebreid met asbestsanering. Klanten komen uit de utiliteit, industrie, communicatie/ICT, mobiliteit en energie.

Benelux en verder

Sinds 1995 heeft Fons Jans de leiding. Hij richt de FOJA Groep op waar Hamer sindsdien deel van uit maakt. Vanuit haar 3 vestigingen in Nederland en de vestiging in België bedient Hamer met name klanten in de Benelux. Het internationale netwerk is veel groter. Vanwege haar brede pakket en specialismen heeft FOJA bijna 3000 leveranciers, lokaal maar ook uit Amerika en Azië. En via klanten zijn ze ook werkzaam buiten de Benelux. Zo heeft Hamer voor Tamoil een prefab tankstation gebouwd middenin een woestijn in Afrika. “Logistiek een hele uitdaging” zegt Jans glimlachend.

Dakar rally

Hamer heeft een speciale band met Dakar. In 2005 maakte Jans kennis met Dakar en in 2013 en 2014 neemt Hamer met een eigen team deel. In 2017 rijdt Jans zelf de rally vrachtwagen tijdens de Morocco Dessert Challenge. Dé grootste truckrace in Afrika. Jans: “Dakar heeft veel gebracht. Je krijgt een enorm sterke band met je team. Samen afzien, samen problemen oplossen, samen genieten en samen over de finish. Het laat ook zien wie we zijn, je leert enorm veel mensen kennen. En het heeft me ook geleerd niet afhankelijk te zijn.” Uit alles spreekt het belang van de medewerkers voor Hamer. “Dat is ons fundament. We zijn doeners, no-nonsens en met een enorm plezier in ons werk. Iedereen ziet elkaar, we zijn een echte familie. Met een half jaar weet je of iemand blijft.”

 

Exportlanden: België, Luxemburg