David Hunink

Haco Tail Lift Parts | David Hunink

Website: www.haco-parts.com

Haco Tail Lift Parts

HACO Tail Lift Parts is specialist en leverancier van onderdelen voor alle laadklepmerken. Onder het merk HACO is een eigen lijn ontwikkeld van hoogwaardige alternatieve laadkleponderdelen, die 100% uitwisselbaar zijn met het origineel. In 1987 begonnen zij vanuit een flat in Apeldoorn en een werkplaats in Ede met het reviseren van laadkleppen. Inmiddels werken er 33 medewerkers en zit HACO in Apeldoorn-Noord in een pand met ruim 2.500 m2 warehouse en beschikt over de grootste voorraad laadkleponderdelen in Europa.

In 2015 namen David Hunink en Ömer Ersan het bestuur in het bedrijf over. Beiden werken al sinds het begin van hun carrière bij HACO. Met inmiddels 10 miljoen euro omzet exporteert HACO ruim 75% van zijn onderdelen. HACO voert ruim 7.500 producten (90%) onder eigen label. David licht toe: “Met zo’n 10 verschillende laadklepproducenten in Europa, die elk hun eigen modellen hebben met elke 4-5 jaar weer een nieuwe versie, gaat het om enorm veel verschillende producten.”

HACO is trots op hun enorme product- en materiaalkennis. Ze hebben een eigen kenniscentrum waar alle HACO-onderdelen worden ontwikkeld en getest. Er is een strenge ingangscontrole van alle onderdelen om zo de kwaliteit te bewaken.David: “onze eigen naam staat erop, dus we willen kennis hebben van het product.” HACO is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen. “Zo hebben we een radiografische afstandsbediening voor laadkleppen ontwikkeld. In een jaar tijd zijn er inmiddels 1.000 vrachtwagens door heel Europa mee uitgerust.

Daarnaast houden we natuurlijk goed de nieuwe modellen laadkleppen in de gaten. ”Onze klanten zijn vooral groothandelaren in truck en trailer parts. Zij deden vaak nog geen laadkleponderdelen, omdat dit vrij specialistisch is. De laadklepfabrikanten leveren met name aan carrosseriebouwers en niet aan groothandelaren. Een prachtige niche voor ons. Wij zijn een ideale partner voor hen omdat we alle merken onder een dak hebben en alleen specialisten in dienst hebben. En voor ons zijn ze interessant vanwege de volumes en hun distributienetwerk".

"We leveren inmiddels aan de top 6 groothandelaren in Duitsland.” De export groeit: “in 2006 was HACO alleen in Nederland actief. Inmiddels zitten we in de hele EU, Rusland, Turkije, Zuid-Afrika en Australië. De groei zit momenteel vooral in de Duitstalige en mediterrane landen”. De ambitie is in 5 jaar tijd een 25% marktaandeel in alle landen van Europa te hebben.

Exportlanden: Europa, Rusland, Turkije (met eigen vestiging), Zuid-Afrika, Australië