Wim en Albert Goudkuil

Machinefabriek Goudkuil | Wim en Albert Goudkuil

Website: www.goudkuil.com

Machinefabriek Goudkuil

Machinefabriek Goudkuil Apeldoorn B.V. is opgericht in 1912 door de grootvader van beide broers Wim en Albert Goudkuil. In die tijd telde Apeldoorn door de ligging aan de Veluwe met haar vele beken vol schoon en zacht water vele wasserijen. De wasmachines moesten van tijd tot tijd gerepareerd worden en dat werd de expertise van Goudkuil.

Tijdens de tweede wereldoorlog werd de basis gelegd voor de huidige kernactiviteit van het bedrijf. Er was in de oorlog een groot te kort aan materialen. De focus verschoof van reparatie naar het kopen van tweede hands wasmachines, deze te reviseren en volgens weer te verkopen. Dit werd over het hele land uitgevoerd en al snel kwam in de jaren zestig de eerste export op gang.

Vandaag de dag is Goudkuil éen van de grootste spelers ter wereld op het gebied van reviseren van grootschalige wasmachines. Naast revisie is Goudkuil ook de partner bij de aanschaf van nieuwe machines en wordt onderhoud en reparatie wereldwijd uitgevoerd. In Apeldoorn beschikt Goudkuil over een 20.000 m2 bedrijfshal met daarin de grootste voorraad aan wasmachines ter wereld.

Klanten uit alle continenten van de wereld komen naar Apeldoorn toe met hun wensen voor een wasmachine of bekijken de machines online. Met het juiste advies wordt vervolgens de machine geselecteerd passende bij de wensen van de klant. Hierbij wordt steeds meer gekeken naar vergaande automatisering om te besparen op arbeidskosten en ook speelt de organisatie van de logistieke stromen een belangrijk rol in het wasproces.

De klanten zijn naast wasserijen alle plekken waar veel gewassen moet worden zoals ziekenhuizen, hotels maar ook cruiseschepen. In Europa worden de machines met het eigen wegtransport naar de klant gebracht en daar inwerking worden gesteld. Buiten Europa worden de machines per container verscheept. Wim Goudkuil: “het geeft elke keer weer een trots gevoel de naamplaat Goudkuil op wasmachines te zien in Buenos Aires,  de Dominicaanse republiek, Jakarta, Australië en andere verre landen”. Nog trotser is Wim samen met zijn broer op het 23 professionals tellende team van Goudkuil: zij weten elke klus tot volle tevredenheid van onze klanten te klaren”.

Exportlanden: meer dan 80 landen over alle continenten van de wereld