Wouter Bronkhorst

Gedizo | Wouter Bronkhorst

Website: www.gedizo.nl

Gedizo

Gedizo (Geen Dier Zonder) is een eerste generatie familiebedrijf. In 1996 is Gedizo ontstaan door de behoefte van kalvermesterijen om snijmais voor welzijn in kleine hoeveelheden te verstrekken. Vanwege de beperkte houdbaarheid kon dit niet, dus werd besloten dit zelf ter hand te nemen door snijmais luchtdicht te gaan verpakken en verhandelen. "Dit heeft tot een snelle groei geleid waardoor we gestopt zijn met het verzorgen van de 1000 kalveren en volledig de focus kwam te liggen op Gedizo". Inmiddels telt het bedrijf meer dan 2.500 klanten in heel Europa en het Midden-Oosten. Directeur Wouter Bronkhorst: “We leveren inmiddels wel meer producten dan alleen snijmais. Het assortiment is uitgebreid met o.a. mengsels van snijmais, perspulp, bierborstel, mengsels van ruwvoer met krachtvoer en gehakseld stro. Dankzij onze vergaande automatisering kunnen wij machinaal mengen en verpakkingen in allerlei groottes (zakken van 10 tot 1000 kilo) snel produceren. Op weekbasis wordt zo’n 500 ton verwerkt en verhandeld. Ongeveer 30% daarvan is bestemd voor de export”.

De klanten zijn veelal de eindgebruikers en soms ook de tussenhandel. Op beurzen en vakdagen zijn veel klanten geworven en de mond-op- mondreclame zorgde vervolgens voor een snelle groei van het aantal klanten. Op dit moment wordt gebouwd aan een nieuwe vestiging van 6.750 m2 in Nieuw Milligen. De huidige vestiging aan Veenkamp 11 wordt dan omgebouwd tot een melkschapenbedrijf inclusief productie van schapenkaas incl. 200 zonnepanelen voor C02 neutraal werken.

Op dit moment zijn we ook een nieuwe verpakkingsmachine aan het installeren, waar we verschillende soorten en maten verpakkingen mee kunnen maken voor hobbydieren voeders.

We hebben de Zonnedak Award van de gemeente Apeldoorn gewonnen met onze 648 zonnepanelen. Op de nieuwe hal komen weer 600 nieuwe panelen om de stroomvoorziening voor de nieuwe machines op te wekken zodat we C02 neutraal blijven werken.

Tweede generatie familiebedrijf

Ook in het buitenland heeft Gedizo ambities. Gedizo koopt nu veel stro in Frankrijk, bewerkt het hier en exporteert het vervolgens weer naar Frankrijk en Italië. Wouter: “We kijken voorzichtig of we daar kunnen produceren, maar eerst staat de realisatie van de nieuwbouw voor de deur, daarna kijken we verder. Continuïteit is voor ons het allerbelangrijkst. We zijn een familiebedrijf met zeven medewerkers. Mijn vrouw en 2 zoons en 2 zwagers werken ook in de zaak. Begin Volgend jaar komt er ook een oom bij ons werken die een netwerk van dealers en winkels gaat opzetten om onze nieuwe producten voor de hobbydieren houders aan de man te brengen. We willen het bedrijf goed en mooi achter laten voor de tweede generatie. Daar werken we hard aan”.

Exportlanden: België, Duitsland, Polen, Roemenië, Frankrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Suriname, Koeweit, Saoedi-Arabië, Dubai , Japan , Curaçao , Jordanië en Canada.