Erik Goudkuil

GAVO | Erik Goudkuil

Website: www.gavo.net

GAVO

In 1917 startte Gerrit Jan Hermanus Goudkuil zijn eigen bedrijf GAVO met de fabricage van massa artikelen. In de 50er jaren van de vorige eeuw kwam de focus te liggen op wat vandaag nog steeds de corebusiness is van het bedrijf: het ontwerpen, produceren en distribueren van ventilatieproducten. Deze worden seriematig en op wens van de klanten "custom made" ontworpen en geproduceerd.

Het assortiment aan ventilatieproducten is zeer ruim.Het omvat honderden soorten en maten ventilatieroosters, schoepenroosters, lamellenroosters, schuifroosters, ventilatieproducten, ventilatoren. De formaten verschillen ook. Het varieert van een rooster van tien bij tien centimeter tot een van 1 meter bij 1 meter. "Het mooie is dat wij deze oplossing ook zeer snel kunnen leveren als dat moet. We hebben een zeer sterke technische focus op onze producten en doen geen concessies aan kwaliteit. Dat maakt dat klanten graag langdurig met ons werken. Ik zie mijn klanten net als ons personeel ook als familie”.

De klanten zijn vooral de ijzerwarenhandel en de retail. Daar geniet GAVO een uitstekende reputatie. Van de omzet komt ongeveer de helft uit Nederland en de andere helft uit Europa, waarbij Duitsland en België belangrijk zijn. Soms zit daar een land verder weg bij zoals Japan. Voor een Japanse opdrachtgever is constante kwaliteit zeer belangrijk: alle leveringen moeten 100% goed zijn en dat is de reden waarom zij voor GAVO kiezen.

Groei

GAVO verwacht de komende jaren gestaag door te groeien. Dit gebeurt door het assortiment verder uit te breiden. Vooral speciale projecten worden steeds belangrijker. Dit heeft een nieuwe tak binnen GAVO doen ontstaan: GAVO Concepts. Hierin zijn onder andere allerlei typen wandsystemen in onder gebracht zoals de lamellen wanden. Hierbij wordt steeds meer samengewerkt met architecten. Hun wensen worden door GAVO vertaald in maatwerkproducten en dat vindt steeds meer zijn weg naar allerlei gebouwen.

Exportlanden: Europa met nadruk op Duitsland, België en een enkel land daar buiten zoals Japan