Harmen van der Meulen

Futurumshop | Harmen van der Meulen

Website: www.futurumshop.nl

Futurumshop

Voor velen een droom: op je 19e direct na school starten om van je hobby je bedrijf te maken. Zo is Harmen van der Meulen eind 1999 met FuturumShop begonnen. Hij is en was een fanatiek wielrenner en door FuturumShop is dat nu ook zijn werk geworden. Nu, tweeëntwintig jaar later, is FuturumShop uitgegroeid tot een bedrijf met een omzet van bijna 60 miljoen, verwerkt het 1 miljoen pakketten per jaar en behoort het tot de 65 grootste webshops van Nederland. FuturumShop is een webshop, maar heeft ook vestigingen in Apeldoorn en Utrecht.

Van je hobby je eigen bedrijf maken

Bij FuturumShop kun je via de webshop tal van fietsonderdelen en accessoires kopen. Naast wielrennen en mountainbiken worden er ook hardloopschoenen en andere accessoires verkocht. Toch is FuturumShop het meest gespecialiseerd in fietskleding.De afgelopen jaren heeft het eigen kledingmerk van FuturumShop, FUTURUM, ook een enorme groei doorgemaakt. Vooral de 4 SEASONS collectie is enorm populair. Deze kledinglijn kun je negen maanden per jaar dragen.

Internationaal succes

De omzet van het bedrijf wordt voor 70% behaald in Nederland, voor de overige 30% is vooral België verantwoordelijk. Sinds 2019 wordt FUTURUM ook internationaal verkocht, wat maakt dat wielrenners in bijvoorbeeld Azië en Zuid-Afrika in FUTURUM kleding rijden. De focus bij deze nieuwe internationale strategie ligt wel hoofdzakelijk op de buurlanden met een vergelijkbaar klimaat zoals Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk

Terugkijkend op de afgelopen jaren noemt Van der Meulen de internationale groei als een hele bijzondere prestatie: “We kennen de thuismarkt goed en hebben hier een enorm bereik. In landen als Duitsland en Denemarken moeten we feitelijk helemaal opnieuw beginnen. Dat vraagt ook een compleet andere bedrijfsvoering zowel voor de productontwikkeling, klantenservice als de marketing. Dat we nu de verkopen zien stijgen, maakt mij enorm trots.”

Exportlanden: België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk & UK