Remy de Wit

Full Force Sports Group Academy | Remy de Wit

Website: www.fsgacademy.com

Full Force Sports Group Academy

Sinds 2016 is het complex van Wegener getransformeerd van een krantenuitgeverij tot een internationale sportcampus. Hier wordt internationaal onderwijs en sport gecombineerd in een omgeving waar een studentatleet zich op beide gebieden maximaal kan ontwikkelen. Het is goed vergelijkbaar met een Amerikaanse universiteit waar sporters behalve het beoefenen van hun sport, ook nog een schoolopleiding volgen.

Verantwoordelijk voor deze metamorfose zijn Remy de Wit, Dennis Peek en de gebroeders Jan Willem & Teun Bart van Zoest. De Wit heeft zijn sporen verdiend in de topsport in Nederland, zo was hij o.a. bondscoach geweest van het dames basketbalteam. De Wit licht zijn motivatie om FSG Academy te starten, toe: “In de topsport is alles goed geregeld in de wereld, in de subtop is echter weinig tot niets geregeld. Wij wilden hier wat voor organiseren. In Apeldoorn brengen we vier zaken voor toptalenten bij elkaar: sport, onderwijs, huisvesting en medische ondersteuning”.

Samenwerking met de regio

Voor zowel het sportprogramma als het lesprogramma wordt nauw samengewerkt met de regio. Dit resulteert in een compleet aanbod van alle onderwijstypen dankzij regelingen met diverse (inter)nationale scholen.
De Wit: “Wij vinden het belangrijk dat elk talent -naast zijn/haar sport- ook werkt aan een diploma. De top is nu eenmaal zeer smal en is niet voor iedereen weggelegd. In dat geval hebben onze studenten wel een diploma. Deze samenwerking is er ook met de diverse sportverenigingen in de regio. Daar kunnen zij sporten met professionele begeleiding van onze mensen. Bijkomend voordeel is dat wij zo het niveau van de verenigingen helpen versterken. Op de campus vind je diverse sportmedische bedrijven en hier staan ook de appartementen waar de Nederlandse en buitenlandse talenten overnachten”.

Groei in toptalenten

Bijzonder is dat de FSG Academy is gecertificeerd als World of Sports Academy. Er bestaan er hier maar 14 van in de wereld (3 in Europa). Dit heeft een grote aantrekkingskracht op toptalenten uit de hele wereld. Momenteel volgen 80 toptalenten de opleiding, op korte termijn zal dit doorgroeien naar 300 studenten. Ook is FSG Academy actief op een aantal andere vlakken in het buitenland. Onder eigen label is een voedingsproduct ontwikkeld voor de topsport. De eerste contacten voor export hiervan naar China zijn gelegd.

Exportlanden: wereldwijd