Roy Wassen

Full Force Sports Group Academy | Roy Wassen

Website: www.fsgacademy.com

Full Force Sports Group Academy

Sinds 2016 is het complex van Wegener getransformeerd van een krantenuitgeverij tot een internationale sportcampus. Hier wordt internationaal onderwijs en sport gecombineerd in een omgeving waar een student/atleet sporter zich op beide gebieden maximaal kan ontwikkelen. Wat begon met alleen maar sporters is anno 2021 een studentencampus geworden waar ook studenten kunnen wonen i.c.m. sporten.

FSG Apeldoorn is een uniek concept gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers in de carrière van een student-atleet: Sport, Onderwijs en Levensvaardigheden. Deze passen in een op-maat-gemaakt programma om een ideale omgeving te creëren voor de student-sporter. Diversiteit is een belangrijk doel op de campus. 30 nationaliteiten die van en met elkaar leren op veel gebieden.

FSG Apeldoorn werkt samen met ouders, docenten, trainers, coaches, sportverenigingen en gastouders. Om samen een omgeving te creëren die zich volledig richt op het excelleren van de student. De uniek Nederlandse culturele sportomgeving maakt het mogelijk om bij een club je eigen sport te beoefenen en direct te integreren in een team van jouw niveau. Er wordt gezocht naar een passende balans tussen trainingsmomenten, wedstrijden en studeren. Dit alles gebeurt specifiek in ons RMTC (Regionaal Multitalentencentrum).

Samenwerking met de regio

Voor zowel het sportprogramma als het lesprogramma wordt nauw samengewerkt met de regio. Dit resulteert in een compleet aanbod van alle onderwijstypen dankzij regelingen met diverse (inter)nationale scholen. Belangrijk is dat elk talent -naast zijn/haar sport- ook werkt aan een diploma. De top is nu eenmaal zeer smal en is niet voor iedereen weggelegd. In dat geval hebben de studenten wel een diploma. Deze samenwerking is er ook met de diverse sportverenigingen in de regio. Daar kunnen zij sporten met professionele begeleiding. Bijkomend voordeel is dat zo het niveau van de verenigingen wordt versterkt. Op de campus vind je diverse sportmedische bedrijven en daar staan ook de appartementen waar de Nederlandse en buitenlandse talenten overnachten.

Global Football The Netherlands

Binnen de FSG Academy bestaat de eigen voetbalacademy Global Football The Netherlands. Studenten met een talent hiervoor volgen een drie tot twaalf maanden durend sport- en lesprogramma. Elke maand kunnen maximaal 32 studenten in dit programma instromen. Bijzonder is dat al diverse studenten zijn uitgestroomd naar Betaalde Voetbal Organisaties in binnen- en buitenland. Zo zitten oud studenten nu bij clubs als Real Madrid, Malaga en FC Porto.

Exportlanden: wereldwijd met nadruk op Azië en Afrika