Rene Heupink

Esra Intern Transport & Opslag | Rene Heupink

Website: www.esra.nl

Esra Intern Transport & Opslag

Esra Intern Transport is opgericht in 1949. Destijds begonnen met de productie van steekwagens is het inmiddels uitgegroeid tot een totaal leverancier op het gebied van Mobiel Intern Transport en Opslag. Voor haar vele trouwe klanten ontwerpt Esra de inrichting van  magazijnen en rust deze vervolgens turnkey uit met stellingen, vol automatische magazijnen, heftrucks tot een met loopkarren en steekwagens aan toe. Preventief onderhoud en acute service terplekke met de eigen technische dienst behoren ook tot hun dienstverlening. Bij Esra werken veertig professionals.

Service is de kracht

Esra is de aflopen jaren sterk gegroeid. Een grote drager onder de groei is de uitstekende service die het bedrijf biedt. René Heupink die samen met compagnon Dennis Grolleman de directie van Esra vormt: “continuïteit in de bedrijfsvoering is heel belangrijk voor onze klanten. De goederenstroom moet in een magazijn in beweging blijven. Ons landelijk dekkend servicenetwerk waarborgt dat er altijd snel en accuraat wordt gereageerd op serviceverzoeken. Als reparatie of onderhoud meer tijd vergt vervangen wij de transportmiddelen met vergelijkbare exemplaren direct uit onze voorraad”.

De grote voorraad is een tweede onderscheidend vermogen. Bijna alles kan zeer snel en tegen concurrerende prijzen geleverd worden. Bekende A-merken die Esra voert zijn o.a. Cesab, Toyota,Linde Heftrucks, Clax, Baucke, Simai, Ravas, Stöcklin en het eigen merk Esra zelf. Klanten kunnen machines en producten van deze merken nieuw en tweedehands kopen, leasen of huren met verschillende onderhoudsconcepten.

Grote groei

De afgelopen jaren is Esra autonoom en door overnames flink gegroeid. Overnames maakten het assortiment nog completer. Een mooi voorbeeld zijn de nicheproducten die Esra levert aan ziekenhuizen. Door hiervoor met speciale oplossingen te komen is een mooi pallet aan klanten in de gezondheidszorg opgebouwd. Trots is Esra op het feit dat alle logistiek van het Erasmus Universitair Medisch Centrum door hen is geleverd. Dit varieert van magazijnstellingen, elektrische hefwagens voor het mortuarium tot de mobiele karretjes waarmee personeel eten en medicatie naar de patiënten brengen.

In 2020 is een groeiplan in gang gezet om in vijf jaar qua omzet te verdubbelen. Met een omzetgroei van 30% in 2021 ligt Esra prima op koers. Esra verwacht dit groeitempo de komende jaren voort te zetten. Nu komt ongeveer 10 tot 15% van de omzet uit het buitenland, dit zal naar verwachting ook toenemen door meegroei met Nederlandse klanten naar het buitenland en samenwerking met partners die al in het buitenland actief zijn.

 

Exportlanden: Duitsland België, Bonaire, Spanje en Griekenland