Emiel Falk

Elis | Emiel Falk

Website: www.elis.com

Elis

Elis Apeldoorn is onderdeel van een groot internationaal concern dat actief is in het ontzorgen van klanten op het gebied van veilig en hygiënisch werken. Dit doen zij door producten en diensten aan te bieden die variëren van bedrijfs- en veiligheidskleding tot industrieel absorptiemateriaal, cleanroomkleding, schoonloopmatten, hygiëneproducten en ongediertebestrijding. Ruim 45.000 medewerkers in 28 landen zorgen voor een gezamenlijke omzet van 3,4 miljard euro. Binnen de Nederlandse groep van 11 vestigingen is de vestiging in Apeldoorn met 60 medewerkers verantwoordelijk voor het reinigen van poetsdoeken, absorptiematten en werkhandschoenen.

Altijd de juiste poetsdoeken.

Klanten van Elis die gebruik maken van deze service, kunnen altijd rekenen op beschikbaarheid van de doeken, matten en werkhandschoenen op hun locatie. De producten zijn altijd van de juiste kwaliteit en afgestemd op de werkzaamheden van de klant. Alle gebruikte poetsdoeken, absorptiematten en werkhandschoenen gaan weer retour naar Elis. De doeken bestaan uit hergebruikte vezels, vinden hun weg vooral naar de grafische industrie, garagebedrijven en de metaalverwerkende industrie. Lange tijd opereerde Elis grotendeels nationaal, maar het exportdeel van de omzet is sterk groeiende. Via onder andere de buitenlandse vestigingen komen steeds meer vrachtladingen (op weekbasis ongeveer 10) met poetsdoeken naar Apeldoorn.

Succesvolle duurzaamheid

Bij Elis staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Alle poetsdoeken (dagelijks 250.000) worden milieuvriendelijk gereinigd. Alle oliën en vetten die bij dit proces uit de doeken, absorptiematten en werkhandschoenen vrijkomen, worden als brandstof in de cementindustrie ingezet. De eigen waterzuiveringsinstallatie zorgt ervoor dat er beperkt extra water nodig is. Al het water wordt namelijk in een gesloten systeem gereinigd en opnieuw gebruikt. Restwarmte van de naverbrander wordt ingezet voor verwarming van het gebouw en de machines. Het streven naar duurzaamheid is niet beperkt tot het machinepark. Ook in het personeelsbeleid is veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Dit heeft tot gevolg dat Elis veel medewerkers kent met een hoge loyaliteit aan  Elis. De medewerkers werken graag voor dit bedrijf. Emiel Falk, General Manager van de vestiging Apeldoorn, verwacht dat de omzet uit het buitenland nog verder zal groeien: ‘In Nederland en ook Scandinavië lopen we voorop met duurzaamheid. Dit is in toenemende mate een voorwaarde om succesvol te zijn bij aanbestedingen. Zo koos Defensie voor Elis mede vanwege de uitstekende duurzame prestaties’.

Falk verwacht dat het buitenland snel zal volgen wat betreft de vraag naar duurzaamheid: Elis is daar al helemaal klaar voor!

Exportlanden: België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Polen en Groot-Brittannië.