Peter de Vries

Dynamo | Peter de Vries

Website: https://svdynamo.nl/

Dynamo

Volleybalvereniging SV Dynamo is een toonaangevende Apeldoornse volleybalvereniging met bijna 700 leden. De vereniging is in 1967 opgericht en heeft als thuisbasis het Omnisport Apeldoorn met daarin een eigen clubhuis, het Dynamo Café.

De vereniging is ambitieus en streeft ernaar om op alle landelijke niveaus uit te komen. Heren-1 en Dames-1 spelen al jaren op hoog niveau c.q. het hoogste niveau in Nederland. Al 32 jaar acteert het eerste herenteam onafgebroken in de Eredivisie, terwijl het eerste damesteam ook meerdere seizoenen speelde in de hoogste divisie.

Het vlaggenschip van Dynamo is zonder enige twijfel het eerste herenteam dat, onder professionele leiding, sinds jaar en dag excelleert op het hoogste nationale niveau. De kleurrijke banieren die enkele wanden in de thuishal sieren, illustreren de vele kampioenschappen die door Heren-1 zijn behaald. In de afgelopen decennia zijn dat dertien landstitels, tien nationale bekers en acht nationale supercups.

En ook internationaal spreekt de club een woordje mee. Sinds het seizoen 1991/1992 nam Dynamo bijna onafgebroken deel aan Europese competities, en speelde daarin inmiddels 134 internationale wedstrijden. Door de jaren heen reisde de club door heel Europa en verdedigde de Apeldoornse kleuren. Van Noorwegen tot Turkije, van de Azoren (Portugal) tot ver in Siberië (Rusland), op een warm Tenerife (Spanje) tot in ijzig koud Estland en Wit-Rusland.

Veel investeren in jeugd

Het geheim van de vele sportieve successen ligt in het investeren in de jeugd. Hiervoor worden de beste jeugdtrainers van Nederland aangetrokken. De Dynamo-jeugd wordt aangevuld met enkele ervaren krachten en daarmee halen ze het beste in elkaar naar boven. Reden waarom Dynamo maar liefst vier keer de Jaap van Kasteel Trofee in de wacht heeft gesleept, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de best presterende vereniging in de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen.

Naast aandacht voor de jeugd is er ook veel aandacht voor de maatschappelijke functie van de vereniging. Zo zijn veel clubmensen en trainers actief met voorlichting en clinics op scholen over gezond leven en sporten.

Actieve businessclub

Aan de vereniging is ook een actieve businessclub gekoppeld: de Businessclub Dynamo. Zij steunen met hun lidmaatschap het topvolleybal in Apeldoorn. Een andere belangrijke taak is ondernemers uit de regio in contact met elkaar te brengen. Maandelijks treffen de leden elkaar tijdens een door het bestuur georganiseerd evenement. Deze activiteiten variëren van bedrijfsbezoeken, ontbijt-/lunchbijeenkomsten of lezingen tot gewoon een gezellige borrel in het clubhuis van Dynamo. Ook worden (buitenlandse) reisjes georganiseerd.

 

Bezochte speellanden: Italië, Rusland, Polen, Duitsland, België