Jan-Wout Hulstein

Dutsh & Asiades | Jan-Wout Hulstein

Website: www.asiades.com

Dutsh & Asiades

Jan-Wout Hulstein afficheert zich met zijn visitekaartje als furniture lover. Het heeft er ongetwijfeld mee te maken dat hij is opgegroeid tussen de meubels Zijn ouders hadden een meubelzaak en van opa leerde Jan het vak meubelmaker. Na in loondienst ervaring te hebben opgedaan met import van meubelen, startte Jan-Wout in 1990 zijn eigen bedrijf Asiades en in 2011 kwam daar het merk Dutsh bij (geen spelfoutje!)

Eigen ontwerp

Jan-Wout startte kleinschalig met meubels ontwerpen en maken. Dit viel in de smaak en de omzet groeide snel. Daarop werd besloten het ontwerpen wel te blijven doen, maar de productie via een joint venture uit te besteden in Indonesië en later ook China waar zijn zoon Kevin als 6e generatie meewerkt als meubelmaker en dagelijks in de fabriek te vinden is.

Succes in Azië

In 1998 werd besloten om voor het eerst in Azië op een grote meubelbeurs te gaan staan, eerst in Jakarta en 3 jaar later Singapore en Shanghai Jan-Wout: “Dat was een unieke ervaring, we waren het eerste Europese bedrijf op de beurs en de meubels vielen zeer in de smaak. Het was de hele beursdag orders noteren. We leveren vooral zitmeubels voor de middenklasse (plus) die wel de kwaliteit van de grote merken willen, maar tegen een lagere prijs. We zetten in op Dutch Design en zijn daarmee trendsettend”.

Momenteel komt 95% van de omzet uit het buitenland,35% uit Europa en 65% daarbuiten “We zijn ooit begonnen met een stand van 250 m2 in Shanghai. Inmiddels is het succes in China dermate groot dat de tweede vestiging van Dutsh & Asiades in Guangzhou staat. Een nieuwe tak is de afzet van de meubels naar internationale hotelketens. Naast China heeft Dutsh & Asiades met een joint venture ook een stevige voet aan de grond gekregen in India met een Asiades brandstore in Mumbai. .

Eigen merk bouwen

Dutsh & Asiades zijn een bekend merk geworden in Azië. Voor de Europese markt is die ambitie er ook. Jan-Wout: “We verwachten zo onze groei met dubbele cijfers te continueren”. Een nieuwe ontwikkeling is de meubellijn die Dutsh & Asiades heeft ontwikkeld in samenwerking met couturier Mart Visser. De eerste belangstelling is veelbelovend.

Exportlanden: Europa, Midden- Oosten, India, China, Indonesië, Japan, Thailand, Cambodja, India, Pakistan, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Peru, Ecuador, Zuid-Afrika, USA, Canada, Mexico en noem het maar op.