Marco Eijkenboom

DSA-AVL | Marco Eijkenboom

Website: www.dsa-avl.nl

DSA-AVL

Marco Eijkenboom begon begin jaren 80 van de vorige eeuw een eigen drive-in disco. Logischer wijs volgde een opleiding in de Electronica en kon aansluitend aan zijn stage periode meteen fulltime aan de slag bij zijn eerste stage bedrijf. Daarop volgend in loondienst bij een van de marktleiders van Professionele audioapparatuur D&R Electronica in Nederland en sinds 2000 met zijn bedrijf DSA-AVL.

Marco is zich meer en meer gaan richten op alle aspecten van professionele audio-,  video-, en (LED) lichttechniek. Leisurebedrijven kunnen bij DSA-AVL professionele audiovisuele apparatuur  en diverse soorten verlichting aanschaffen. In de loop van de jaren is een groot en vast klantenbestand opgebouwd aan zalencentra, discotheken, bowling- of kartbanen, Dj’s en andere artiesten.  

Onderscheidend zijn de eigen technische ontwikkelingen zoals het witte bowlingbaan concept, LED karten met interactieve karts of event sauna’s waar Aufguss belevingen worden gegeven. Daarnaast ontwikkeld Marco transportkisten, zgn. flightcases voor niet alleen audio- maar vooral ook medische apparatuur welke wereldwijd wordt ingezet.

Specialisatie op onderhoud en reparatie

Veel bedrijven die actief zijn op de audiomarkt hebben in de afgelopen jaren hun onderhoud- en reparatie-afdeling afgestoten. Aangezien slechts weinig spelers in de markt de knowhow voor het onderhoud in huis hebben,  komt hiervoor steeds meer werk bij DSA-AVL binnen. Dit werd versterkt door de overname van de Benelux  onderhoudsafdeling van de Belgische vestiging van het internationaal opererende bedrijf Audio pro Heilbronn . Bij de overname hoorde ook de overname van het enorme onderdelenmagazijn van de Belgische vestiging. . Marco: “dit bleken 18 pallets van twee meter hoog te zijn. Het bevatte unieke en bijna niet meer te krijgen, soms 30 jaar oude  onderdelen van iconische merken als AKG, Crown, JBL & Soundcraft.

Daarnaast namen we eind 2021 ook de reparaties over van het in de pro audiowereld zeer bekende merk DATEQ, een bedrijf waar Marco meer dan 30 jaar gelden stage liep.

Internationale webshop

Sinds april 2021 beschikt DSA-AVL over een eigen internationale webshop onder de url: www.proaudioparts.nl. Al duizenden onderdelen van de vele merken staan hierop online. De site trekt dagelijks veel kopers uit alle delen van de wereld.

Elke dag worden daar nieuwe artikelen aan toegevoegd. Voor veel leveranciers is het geen corebusiness om oudere onderdelen in het assortiment aan te houden  en zij sturen dit door aan DSA-AVL. Op die manier worden die bedrijven ook ontzorgd en kunnen zij toch service blijven bieden voor oudere apparatuur.

Exportlanden: tientallen landen in alle continenten van de wereld