Lars Courage, Jan-Laurens, Nienke, Vivion, Rob, Rick en hond Valor

Courage | Lars Courage, Jan-Laurens, Nienke, Vivion, Rob, Rick en hond Valor

Website: www.courage.nl

Courage

In 2001 begonnen Christa en Lars Courage hun eigen architectenbureau in Delft, na het winnen van de prestigieuze architectuur prijsvraag Europan 6 in 2000. Lars was daarvoor in loondienst werkzaam bij diverse internationaal opererend architectenbureau’s. Na twee jaar ontstond bij beide de wens vanuit het Westen naar het Oosten te gaan verhuizen en werd besloten een eigen architectenbureau in Apeldoorn te gaan starten. COURAGE staat voor het met moed, lef en volle overgave realiseren van eigentijdse, uitdagende en inspirerende architectuur, interieurs, kunstwerken en producten. Dit realiseren zij met een team van acht personen.

Daglicht en verlangen staat voorop

Lars: “wij starten onze ontwerpen vanuit daglicht, uitzicht en oriëntatie op de locatie hetgeen direct invloed heeft op het succes van onze ontwerpen". De ontwerpen worden van binnen naar buiten ontwikkeld met de mens centraal. Comfort en welzijn zijn daarbij bepalend.Daglicht beinvloed ons lijf, posities van openingen, duurzame materiaalkeuze, bouwfysische gedragingen van bouwmateriaal combinaties en daarop afgestemde energiezuinige installatieconcepten, allemaal aandachtspunten die tot één geïntegreerd geheel moeten leiden. Een ander belangrijk uitgangspunt is de wensen en vooral verlangens van de gebruikers van het pand (particulier & zakelijk). Iedereen kent het aangename gevoel van verlangen. Het kan het nastreven zijn en het bereiken van een gevoel of het verkrijgen van een langgekoesterde wens”. ‘Het verlangen vormgeven’, is hun credo.

Vaak start dit verlangen aan de hand van een wensenpakket of een beeldencollage. COURAGE helpt om dit verlangen om te zetten in een concreet programma. Of dat nu functioneel, esthetisch, emotioneel of technisch van aard is, maakt in beginsel niet uit. Doel is het ‘te pakken krijgen’ van dat verlangen.

Voor veel bedrijven in de regio en daar buiten heeft COURAGE beeldbepalende ontwerpen gemaakt die het imago van de organisatie (zeer) sterk neerzetten. Een mooi voorbeeld is het bedrijfspand van Krommenhoek Machinery. Waar in het verleden klanten altijd op bezoek kwamen om machines te zien en te inspecteren worden deze nu meer en meer verkocht via de website zonder een fysiek bezoek. ‘Onze architectuur helpt in het geven van vertrouwen aan de klant van onze klanten’ aldus Lars. Een ander mooi compliment kwam van het familiebedrijf Cargo uit Ugchelen. De nestor van de familie gaf aan dat het personeel zich gelukkiger voelde in het nieuwe pand. De eigenaresse lacht aanvullend dat men in het nieuwe gebouw spontaan aanloop kreeg van (jong) talent dat graag voor het bedrijf wilde werken, omdat het pand zo gaaf is. Niet wetende wat het bedrijf überhaupt deed.”.

In de prijzen

Door de jaren heen wordt het enthousiasme om bijzonder werk af te leveren opgemerkt. Nieuwsbladen en vaktijdschriften in binnen- en buitenland besteden er met regelmaat aandacht aan. COURAGE werkt graag voor opdrachtgevers met bijzondere uitdagende wensen, we halen dan het beste in elkaar naar boven, aldus Lars.

Exportlanden: Duitsland & België