Cor Rijken

Cor Rijken Verpakkingen | Cor Rijken

Website: www.cor-rijken.nl

Cor Rijken Verpakkingen

In 1990 richtte Cor Rijken onder eigen naam zijn bedrijf op dat uitgroeide tot het huidige allround verpakkingsbedrijf met 35 medewerkers. De specialiteit van het bedrijf is het ontwerpen en produceren van zakken met gepersonaliseerde opdruk. Maar naast de mogelijkheid om verpakkingen op maat te maken, beschikt Cor Rijken ook over een ruim standaard assortiment. Vanuit vestigingsplaats Lieren kan met een gemiddelde voorraad van circa 35 miljoen zakken zeer snel geleverd worden, vaak de volgende dag al. Op jaarbasis vinden 200 miljoen zakken hun weg naar de klanten.

Ideeënkamer

Cor Rijken levert deze producten aan zowel de groothandel als de voedings- en chocolade-industrie. Het bedrijf gaat voor een lange termijnrelatie met de klant: Cor Rijken: “Wij zien de klant als gast, samen met hen ontwikkelen wij innovatieve concepten. In ons pand hebben wij daarvoor een speciale ideeënkamer ingericht. In de ideeënkamer maken wij samen met de klant de verpakking waarmee het bedrijf succesvol gaat worden. De supermarkt is immers een grote etalage, waarin je op moet vallen”.

Eigen initiatief

Rijken geeft aan ook pro-actief klanten te benaderen met een aanbod voor het verpakken van hun producten. “In onze beursstand kwam de afgelopen drie jaar telkens dezelfde Finse ondernemer. Uitgebrachte offertes leiden niet tot orders. Bij een vakantiebezoek aan Finland zag ik de producten van de Finse ondernemer in de supermarkt liggen. Naar aanleiding daarvan werd een nieuwe en betere verpakking bedacht; het versturen van een foto van het product in de nieuwe verpakking was voldoende voor de order”.

Buitenlandse markten

De buitenlandse markten verschillen wezenlijk met de Nederlandse markt. Cor Rijken is al lange tijd in het buitenland actief: “Elk land heeft zijn eigen cultuur en dat vertaalt zich in de verpakking. Zo werken wij in Nederland veel met doorzichtige verpakkingen: de Nederlander wil zien wat hij/zij koopt. In Duitsland is dit not done. Zo heeft elk land zijn eigenaardigheden, waarin je je goed in moet verdiepen. 

Het exportdeel van onze omzet is nu 40%, dit percentage stijgt elk jaar. Mede dankzij deze export weten wij een jaarlijkse groei met 2 cijfers te realiseren, dit verwachten wij de komende jaren door te zetten.

Exportlanden: 45 landen, bijna alle landen in West-Europa, een flink deel Oost-Europa, Midden-Oosten, China, Australië en Nieuw Zeeland