Rene de Vries

Company Fits | Rene de Vries

Website: www.companyfits.nl

Company Fits

Company Fits

Bedrijfskleding mag wel wat modieuzer vond Rene de Vries. Om de daad bij het woord te voegen en comfortabele en goed uitziende werkkleding met elkaar te combineren, startte hij in 2001 zijn eigen onderneming op: Company Fits. Inmiddels werken 20 medewerkers bij het bedrijf dat custom made kleding ontwerpt en in eigen beheer produceert. De kleding gaat momenteel de hele wereld over en wordt in meer dan 68 verschillende landen gedragen door meer dan 100.000 medewerkers.

Prijswinnende ontwerpen

Company Fits focust zich op casual bedrijfskleding bij beroepen die veel klantcontact met zich meebrengen. De Vries: “De kunst is de bedrijfsidentiteit goed te vertalen in een modelijn met draagcomfort en van een kwaliteit die lang mee gaat. Bedrijven versterken met onze bedrijfskleding de merkbeleving naar hun klanten. Wij steken daarom veel tijd in het ontwerpproces en na goedkeuring van onze ontwerpen ontzorgen wij onze klanten bij het productieproces en als zij dat wensen ook in de complete logistiek”.

Dat Company Fits hierin succesvol is, blijkt wel uit het meermaals winnen van de Corporate Fashion Awards. Afgelopen jaar nog wonnen zij met de kledinglijn van Lely International (bekend van de melkrobot). Agrariërs uit meer dan 60 landen dragen nu de door Company Fits ontworpen en geproduceerde modelijn. Deze omvat zelfs T-shirts gemaakt van 20% melkvezel. Andere branches waar Company Fits veel aan levert zijn retailketens (o.a. Action Europa), de grote kappersketens, apothekers en bioscopen.

Toekomstambitie

Company Fits streeft gestage groei na. De Vries: “Ik geloof sterk in continue je best blijven doen voor je bestaande klanten. Dan komt groei vanzelf. Dit werkt voor ons uitstekend. Een nieuwe markt is bedrijfskleding voor ziekenhuis- en thuiszorgpersoneel. Dit kan beter en mooier en we hebben een unieke lijn ontwikkeld die gemaakt is van duurzame materialen die naar vier richtingen stretch geeft en via speciaal aangebracht finish ook anti-bacteriologisch werkt  en zweetgeuren maskeert. Het eerste ziekenhuis is hier nu mee uitgerust en meer zullen er volgen.

In de fabrieken in Bangladesh en Turkije is Company Fits een samenwerking gestart met Unicef, Middels het Better Business for Children Programma focussen we ons op lokale problemen. Daarbij wordt hard gewerkt om reeds genomen stappen op het gebied van kinderopvang voor werkende ouders, het verbeteren van vrouwenrechten en bijvoorbeeld het begeleiden/opleiden van schoolverlaters nog verder uit te breiden en toe te spitsen op de lokale behoeften. De samenwerking met Unicef is een “Beyond audit” project waarbij via grootschalige dialogen met medewerkers wordt gekeken naar waar lokaal de behoefte voor verbetering ligt

Sowieso staat MVO bij ons hoog in het vaandel. Al onze mode wordt duurzaam en eerlijk geproduceerd. Ook zijn er serieuze stappen gezet op het gebied van kledingretouren en –recycling. Veel kleding wordt nu van gerecycled katoen en polyester gemaakt”.

Exportlanden

Direct: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Nederlandse Antillen, Polen, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Hongarije, Zwitserland, Estland, Letland en Litouwen.

Indirect: meer dan 68 landen wereldwijd