Rene de Vries

Company Fits | Rene de Vries

Website: www.companyfits.nl

Company Fits

Company Fits

Bedrijfskleding mag wel wat modieuzer vond Rene de Vries. Om de daad bij het woord te voegen en comfortabele en goed uitziende werkkleding met elkaar te combineren, startte hij in 2001 zijn eigen onderneming op: Company Fits. Inmiddels werken 17 medewerkers bij het bedrijf dat custom made kleding ontwerpt en in eigen beheer produceert. De kleding gaat momenteel de hele wereld over en wordt in meer dan 60 verschillende landen gedragen.

Prijswinnende ontwerpen

Company Fits focust zich op casual bedrijfskleding bij beroepen die veel klantcontact met zich meebrengen. De Vries: “De kunst is de bedrijfsidentiteit goed te vertalen in een modelijn met draagcomfort en van een kwaliteit die lang mee gaat. Bedrijven versterken met onze bedrijfskleding de merkbeleving naar hun klanten. Wij steken daarom veel tijd in het ontwerpproces en na goedkeuring van onze ontwerpen ontzorgen wij onze klanten bij het productieproces en als zij dat wensen ook in de complete logistiek”.

Dat Company Fits hierin succesvol is, blijkt wel uit het meermaals winnen van de Corporate Fashion Awards. Afgelopen jaar nog wonnen zij met de kledinglijn van Lely International (bekend van de melkrobot). Agrariërs uit meer dan 60 landen dragen nu de door Company Fits ontworpen en geproduceerde modelijn. Deze omvat zelfs T-shirts gemaakt van 20% melkvezel. Andere branches waar Company Fits veel aan levert zijn retailketens (o.a. Action Europa), de grote kappersketens, apothekers en bioscopen.

Toekomstambitie

Company Fits streeft gestage groei na. De Vries: “Ik geloof sterk in continue je best blijven doen voor je bestaande klanten. Dan komt groei vanzelf. Dit werkt voor ons uitstekend. Zo leveren wij voor onze klanten steeds meer weblogistiek. Via door ons ontwikkelde webshops kunnen medewerkers van onze klanten zelf hun bedrijfskleding bestellen. Ook werken we met achterwaartse integratie. We zijn bezig een eigen kledingfabriek over te nemen in India om sneller en flexibeler te kunnen leveren. Bijzonder is dat we hier met weduwen werken. Zij hebben in India een zeer achtergestelde positie. Wij steunen hen door het bieden van werk. Sowieso staat MVO bij ons hoog in het vaandel. Al onze mode wordt duurzaam en eerlijk geproduceerd. Ook zijn we nu stappen aan het zetten op het gebied van kledingretouren en –recycling.

Exportlanden

Direct: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Nederlandse Antillen, Polen, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Hongarije, Zwitserland, Estland, Letland en Litouwen.

Indirect: meer dan 60 landen wereldwijd