Nick Pietza

Clevertouch | Nick Pietza

Website: www.clevertouch.com

Clevertouch

Clevertouch is onderdeel van het Engelse Sahara LTD welke al ruim een kwart eeuw een gerenommeerd distributeur van AV-equipment is in de UK. De van origine Britse fabrikant van touchscreens is onlangs gefuseerd met het Amerikaanse Boxlight Inc. Clevertouch levert informatietechnologie aan het bedrijfsleven en werkt aan innovatieve oplossingen op dit gebied voor zowel B2B als het onderwijs. De merknaam Clevertouch ontstond in 2009 en is inmiddels goed voor een omzet van ruim 150 miljoen euro op jaarbasis. Clevertouch is in meer dan zeventig landen actief en er werken honderdvijfenzestig mensen wereldwijd.

Europees distributiecentrum

Vanwege de Brexit ontstond de behoefte om de distributie te gaan verplaatsen naar het vaste land van Europa. Nick Pietza was al actief in de AV Branche en hij werd door Clevertouch gevraagd om in Nederland het Europese distributiecentrum te gaan opzetten. Als geboren en getogen Apeldoorner stelde hij Apeldoorn voor bij de Britten: goede verbindingen en handig voor Nick: ook dichtbij huis.

In een recordtijd van ruim één jaar is een distributiepartner gevonden voor de opslag van ruim 3.500 touchscreens in alle denkbare formaten. Alle Europese eigen vestigingen en resellers van Clevertouch in heel Europa werden benaderen en worden sindsdien van Apeldoorn bediend incl. verwerking van orders, klantenservice en logistiek.

Nederland en UK koplopers met digiborden

Met de vestiging van het Europese distributiecentrum in Apeldoorn kwam ook de verkooporganisatie voor de Nederlandse en Belgische markt mee. Beiden landen werden tot dan toe slechts summier vanuit de UK bediend. Toch vreemd, naast toepassingen voor bedrijven en overheden worden ook veel screens als digiborden aan het onderwijs geleverd. Met de UK loopt Nederland hiermee voorop in Europa. Als relatief onbekende speler op de markt is nu een marktaandeel bereikt van 8% (rekening houdend met 26 verschillende aanbieders). De ambitie voor de komende jaren is door te groeien naar de top drie. Zo werd in 2020 een omzetstijging van 100% geboekt en verwacht men dit in 2021 te herhalen.

Onderscheidend vermogen

De touchscreens van Clevertouch zijn meermaals bekroond op gebied van gebruiksgemak, veiligheid en een naadloze aansluiting op systemen en processen. Met formaten variërend van 55" tot 98", opties voor pc- of tabletmodus en een verbluffend heldere 4K-resolutie, allemaal ondersteund door een garantie van zeven jaar en het laagste uitvalpercentage op de markt, zijn de touchscreens van Clevertouch zeer aantrekkelijk voor veel organisaties en onderwijsinstellingen

 

Exportlanden: 74 landen wereldwijd.