team Clean Tech Regio

Cleantech Regio | team Clean Tech Regio

Website: www.cleantechregio.nl

Cleantech Regio

In de Cleantech Regio werken de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een schone toekomst. Daarmee koerst de regio af op een duurzame economie en samenleving. Een schone toekomst, waarin energieneutraliteit speerpunt is en economie en ecologie hand in hand gaan.

Cleantech staat voor ‘meer met minder’. Meer productiviteit, meer banen en meer efficiency. Met minder energieverbruik, minder verspilling van grondstoffen en minder impact op het milieu.

Cleantech overstijgt techniek. Naar de ‘letter van de wet’ staat cleantech voor schone technieken die bijdragen aan een duurzame wereld. De Cleantech Regio vertaalt dit breder. Cleantech staat voor de manier waarop de regio haar vestigingsklimaat verder wil versterken. En dat heeft betrekking op de economie en de arbeidsmarkt maar ook op de manier waarop de regio omgaat met mobiliteit en de leefbaarheid in steden en dorpen.


Cleantech is geen sector, maar een manier van leven en werken. In alle sectoren; in de energievoorziening, het transport, water, lucht en milieu, in het gebruik van nieuwe materialen, toepassingen in de maakindustrie, de landbouw en het hergebruik van afval tot grondstof. Cleantech loopt als een rode draad door alle domeinen en sectoren heen.

Waarom is deze regio DE Cleantech Regio?
In deze regio zetten bewoners en bedrijven bovengemiddeld in op duurzame productie en dienstverlening en het verkrijgen van energieneutraliteit. De initiatieven komen vanuit de bewoners en organisaties in de regio en worden niet van boven ‘opgelegd’. Vanuit de samenwerking van de ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheden worden initiatieven gefaciliteerd en ook ontwikkeld.
Centraal daarbij staat het vestigingsklimaat. En dat steekt de regio breed in. Dan gaat het om het vestigingsklimaat voor bestaande inwoners en nieuwkomers, voor bestaande bedrijven en bedrijven die zich hier willen vestigen, voor studenten en voor mensen die hier hun werk hebben of gaan zoeken.