Nico Aelmans

Buchem | Nico Aelmans

Website: www.buchem.com

Buchem

Buchem BV is een sterk groeiend technologiebedrijf dat zich focust op drie kenrexpertise gebieden: TENAX®, producten gelabeld met stabiele isotopen en als derde een uniek custom manufacturing model voor zeer nieuwe en innovatieve producten.

Buchem BV is de enige producent ter wereld van een uniek poreus polymeer, TENAX® dat gebruikt wordt om vluchtige organische componenten te vangen en te analyseren. Dit product wordt wereldwijd, via ISO voorschriften, gebruikt om te toetsen of een omgeving waarin mensen verkeren gezond is, dan wel dat de lucht teveel, dan wel verkeerde componenten bevat. Dit kan het geval zijn in de auto industrie, op bedrijventerreinen, maar ook in ruimtes waarin mensen lang zitten opgesloten, zoals duikboten en ruimtevaartuigen. Zodoende is het product ook verwerkt in het marslandervoertuig van de NASA https://industrievandaag.nl/adsorptiemateriaal-van-nederlands-bedrijf-cruciaal-bij-bescherming-marsmonsters/

Snelgroeiend door veel technologische en chemische kennis

Behalve Tenax produceert Buchem producten gelabeld met stabiele isotopen die bijvoorbeeld in de Academische ziekenhuizen en research laboratoria worden gebruikt. Ook is Buchem de distributeur van CIL-isotopen (CIL: Cambridge Isotope Laboratories). Het bedrijf produceert ook gelabelde vitamines, waaronder het gelabelde vitamine A. Naast de hoofdvestiging in Apeldoorn heeft Buchem een nevenvestiging in Leiden. Het bedrijf is in 2014 overgenomen door de huidige eigenaar, de heer Aelmans. Er werken meer dan twintig medewerkers en het aantal neemt continu toe. Het bedrijf groeit snel, wat wordt veroorzaakt door een goede combinatie van technologische en chemische kennis. Het bedrijf heeft twee zuster bedrijven in Zwitserland die tot dezelfde eigenaarstructuur behoren (Swant AG en ReseaChem GmbH). De groep groeit ook door verdere acquisities.

Buchem zet zijn expertise steeds meer in om voor bedrijven nieuwe technologie te ontwikkelen. Hiermee biedt het zowel multinatials als sterk innovatieve groeibedrijven de mogelijkheid om een unieke productie vorm te geven voor deze klanten op de locatie Apeldoorn. Dit is de snelst groeiende tak van Buchem. Zo heeft Buchem steeds meer klanten waarvoor het bv medical devices produceert die uniek zijn in de wereld.

Van de totale productie wordt meer dan 90% geëxporteerd. De belangrijkste gebieden zijn: VS, EU en China/Japan/Zuid-Korea.

Tot de klanten van het bedrijf behoren academische ziekenhuizen, chemische multinationals en onderzoeksinstellingen, maar met name groeibedrijven die de startup fase net ontgroeien en hulp nodig hebben om hun, vaak sterk innovatieve producten, te produceren. Nieuwe klanten krijgt het bedrijf doordat dit soort klaneten bijvoorbeeld komen vragen of Buchem voor een vraag een oplossing heeft. Daarnaast is Buchem aanwezig op conferenties om nieuwe onderzoekers bewust te maken van hun aanbod.

Exportlanden: VS/Canada, EU en China/Japan/Zuid-Korea.