Jaap Fluit

Bredenoord | Jaap Fluit

Website: www.bredenoord.com

Bredenoord

Bredenoord levert mobiele en permanente stroomvoorzieningen. De kenmerkende rode Bredenoord aggregaten vind je over de hele wereld. Of het nu gaat om evenementen als het EK-voetbal, de SEA games, de klimaatconferentie in Marrakech of Pinkpop. Van duurzame mobiele stroom in Afrika tot back-up power in Rotterdamse haven. “Klanten snel, toegankelijke en absolute stroomzekerheid geven is ons doel”, zegt Jaap Fluit, algemeen directeur van Bredenoord. “We ontwikkelen, bouwen, verkopen en verhuren een breed scala aan stroomoplossingen. Zowel maatwerksystemen voor een powerplant in Benin, als standaard systemen voor de bouwkeet langs de kant of een dorpsfeest in Apeldoorn.”

Bredenoord bestaat 85 jaar. Een typisch no-nonsense bedrijf uit de regio: ondernemend en nuchter. In 1937 begonnen met een slim idee van oprichter Jan Bredenoord om stroom op te wekken met de gassen uit zijn houtverbrandingsoven. Inmiddels een 3e generatie familiebedrijf met ruim 320 medewerkers en een omzet van 65 miljoen euro, waarvan 10% in export buiten EU en 48% omzet niet uit Nederland. De verhuurvloot van Bredenoord bestaat uit ruim 2200 machines.

EU - Afrika

Naast het hoofdkantoor in Apeldoorn heeft Bredenoord vestigingen in Duitsland en Denemarken. “Export is onderdeel van onze business. We opereren vooral over de as EU - Afrika. Afrika is interessant voor ons omdat elektriciteitsnetwerken veelal ontbreken en de industriële behoefte aan energiezekerheid begint toe te nemen”. Maar zakendoen in Afrika is een uitdaging, qua betalingen maar ook qua omgangsvormen. “Zo hebben we in Ghana eerst uitgebreid kennisgemaakt met álle stakeholders, die het succes van een lokale partner bepalen, de uiteindelijk belangrijkste daarin bleek de koning van een bepaalde stam te zijn.” Fluit onderstreept het belang van lokale aanwezigheid en samenwerking met lokale partijen: “Die snappen hoe de hazen lopen en kunnen regelmatig op bezoek gaan bij klanten en stakeholders.”

Nieuwe generatie aggregaten 

Bredenoord is continu bezig met de ontwikkeling van efficiëntere en duurzamere stroomaggregaten: nieuwe brandstoffen, nieuwe omzettingstechnologieën en meer efficiëntie en emissiereductie. We zijn druk met nieuwe batterijsystemen en waterstof. “We hebben een eigen R&D, engineering en productieafdeling, maar zijn altijd op zoek naar goede partners. Meer en meer partneren we in de keten om samen innovatieve, integrale en duurzame energieconcepten te ontwikkelen.” 

Exportlanden: met name Europa, Afrika, Oost-Europa en het Caribisch gebied.