Bert Hengeveld

Bordex | Bert Hengeveld

Website: www.bordexpackaging.nl

Bordex

Al bijna 45 jaar is Bordex een toonaangevende, innovatiegedreven marketing- en salesorganisatie op het gebied van foodverpakkingen. Alle producten worden zelf bedacht en ontworpen met maximale aandacht voor gebruiksgemak, snelle en goedkope productie en duurzaamheid. De productie wordt uitbesteed bij partners dicht in de buurt van de klanten.

Directeur Bert Hengeveld: “We leveren aan grote foodproducenten in West-Europa. Dit varieert van plastic bekers voor grootschalige evenementen, bekers voor snoeptomaten, bakjes voor salades en maaltijden tot vleesbakjes voor de supermarkten. Dit wordt veelal in grote aantallen (per volle vrachtwagen) geleverd.

Een bijzonder product van Bordex is het leveren van de bedrukte sealfolie voor het verpakken van vliegtuigmaaltijden: “dit specialisme beheersen we zeer goed. Ik durf gerust te stellen dat we hierin uniek zijn in de wereld. Dit is ook de reden waarom we op jaarbasis ruim 60 miljoen maaltijdverpakkingen aan 16 luchtvaartmaatschappijen leveren”.

Groenste verpakkingsbedrijf Benelux

Steeds meer verpakkingsmateriaal wordt door Bordex in zogenaamde monomateriaal ontwikkeld. Dit betekent productie in één bepaald plastictype opdat het dan ingezameld en bij de bron weer ingeleverd kan worden voor hergebruik / recycling. Met partners zet Bordex voor veel klanten dergelijke retoursystemen op. Bordex loopt hierin voorop in de markt.

Het nieuwste product is de PressurePack magnetronverpakking. Dit nieuwe concept bevat een ventiel in de rand van de schaal dat zorgt voor een beheerste drukopbouw tijdens het afvullen, opwarmen of het garen van maaltijden. Het wereldwijde gepatenteerde systeem stoomt maaltijden gaar en zorgt daarbij voor een optimaal smaakbehoud en een knapperige bite. De belangstelling vanuit de markt hiervoor is zeer groot. Bijkomend voordeel: 20% minder gewicht!

Recycling PET-bekers

Bij grote concerten zamelt Bordex, samen met haar partners, de plastic bekers weer in en maakt deze geschikt voor hergebruik.  Het materiaal waarvan wij onze bekers maken is bij uitstek geschikt om te worden hergebruikt. Op jaarbasis zetten wij 150 miljoen bekers af, we kunnen hier veel milieuwinst behalen, we willen dit ook met onze partner Grolsch in voetbal stadions gaan uitrollen”.

De toekomst ziet er door innovaties goed uit. Het streven is binnen een paar jaar in Europa een dekkend dealernetwerk te hebben. Daarnaast willen wij in onze markt het meest duurzame verpakkingsbedrijf zijn van de Benelux

Exportlanden: België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Cyprus, Abu Dhabi, Qatar, Saoedi Arabië, Canada, Suriname