Erik van Asselt

Blanken Controls | Erik van Asselt

Website: www.blanken.nl

Blanken Controls

In 1979 is Blanken Controls opgericht als importeur / groothandel van meet- en regelinstrumenten. Inmiddels is het bedrijf doorontwikkeld tot een ‘one-stop servicecentrum’ op het gebied van kalibratie, reparatie en beheer van meet- en regelinstrumenten. Blanken Controls beschikt over de nodige internationale certificeringen (o.a. ISO 9001, 14001, 45001 & AEO), om alle werkzaamheden onder kwaliteitskeurmerk te kunnen uitvoeren. Dit doen zij met zestien medewerkers.

Nauwkeurige en veilige productie

Directeur Erik van Asselt geeft aan dat Blanken Controls actief is in de sectoren industrie, voedingsmiddelen, farmacie, installatiewereld en transport en logistiek. Van Asselt: “Wij leveren, kalibreren, justeren en repareren apparatuur voor het meten, regelen, registreren en bewaken van temperatuur, druk, vochtigheid, rookgas, flow, gewicht, snelheid en toerental. Daarnaast omvat ons assortiment apparatuur voor het testen van laboratoriumuitrustingen, hebben we een mobiel kalibratielaboratorium en een programma voor temperatuur- en schok- en kantelindicatoren. We zorgen ervoor dat onze klanten nauwkeuriger en veiliger kunnen produceren en we realiseren schadereductie bij warehouses”.

Dit doet Blanken Controls al vele jaren voor bekende bedrijven als Albert Heijn, Kruidvat, Abbott, Gasunie, IKEA, AKZO en McDonald’s. De laatste jaren zijn daar steeds meer buitenlandse bedrijven bijgekomen, het exportaandeel is nu zo’n 30% van de omzet. Van Asselt: “Door onze import uit het buitenland is ook de eerste export ontstaan. Diverse leveranciers werden klant bij ons, ontdekten dat we erg goed zijn in ons werk en dit praatte zich door. Voor onze grote internationale klanten zijn de certificeringen en merkonafhankelijk werken enorm belangrijk. Dit hebben wij goed in orde. Daarom kiezen zij vaak voor Blanken Controls. Zo zijn wij al jaren voor diverse Amerikaanse bedrijven partner voor al hun werk in Europa”.

Groei

De laatste jaren is Blanken sterk gegroeid. Er is geïnvesteerd in een eigen trainingscentrum waarbij installatiebedrijven door het hele land diverse interne (VCA, BHV) en externe vakcursussen krijgen, waarbij op dezelfde dag al hun gereedschap opnieuw gekeurd en gekalibreerd wordt. Dit is uniek, want zo missen de monteurs hun gereedschap niet en daarom is Blanken een gewilde ondersteuningspartner geworden. Qua export springt pharma als sterke groeier eruit.

Exportlanden: België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Zweden, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Griekenland, Bulgarije, Verenigde Staten, Dubai, Saoedi Arabië, Egypte, Zuid-Afrika, Brazilië, China, Singapore.