Hans Willemsen

BiologiQ | Hans Willemsen

Website: www.biologiq.nl

BiologiQ

Complexe wonden genezen. Patiënten met diabetes, maar ook chronisch complexe open wonden, ze komen bij zo’n 500.000 mensen per jaar voor. De meeste wonden genezen uiteindelijk wel met goede zorg. Echter, in zo’n 10% van de gevallen lukt dat niet en voor die patiënten zijn er de producten van BiologiQ.

BiologiQ is gestart in 2004 met de verkoop van innovatieve middelen die complexe wonden genezen door het herstellend vermogen van het lichaam te activeren. Het bedrijf is een distributeur, dat wil zeggen ze kopen de producten in en vermarkten die. Internationale farmabedrijven en laboratoria vervaardigen de producten, die tezamen zijn afgestemd op het wondgenezingsproces: reiniging van de wond, remmen van de ontsteking en het sluiten van de wond. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bio-actieve producten. Ook speelt het toevoegen van zuurstof een belangrijke rol bij de toepassing van deze middelen. De producten van BiologiQ zitten in een hoger segment dan reguliere wondverbanden, bovendien zijn instructie en scholing vereist om ze adequaat te kunnen gebruiken. Mede daardoor is BiologiQ een nichespeler.

Naast BiologiQ Nederland bestaat er sinds 2012 ook BiologiQ International. BiologiQ International levert het product Aldanex. Dit middel wordt gebruikt tegen incontinentieletsel, werkt preventief en helpt de huid te genezen. Het wordt verkocht in twaalf Europese landen, waaronder: België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Scandinavië en Italië. De verkoop vindt in alle landen via gespecialiseerde lokale distributeurs plaats. “Het bezoeken van internationale events en congressen zorgen doorgaans voor de relaties en het netwerk, waardoor ik in de exportlanden de distributeurs vind, die ook echt wat hebben met ons product en dat willen verkopen,” zegt directeur Hans Willemsen. Aldanex is gericht op de behandeling van incontinentieletsel en daarmee op oudere patiënten.

Sinds een paar jaar richt BiologiQ zich via een website direct op baby’s. Ook zij hebben last van incontinentieletsel, maar dit omdat ze nog niet zindelijk zijn. Het levert dezelfde type huidproblemen op als bij ouderen. In de komende jaren verwacht Willemsen dat BiologiQ op de luiermarkt een veel belangrijkere rol zal gaan vervullen.

Bij BiologiQ en BiologiQ International werken er naast directeur Hans Willemsen vier medewerkers.

Exportlanden: België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Scandinavië en Italië